среда, 22 июля 2020 г.

Tvångsäktenskap indien

Tvångsäktenskap indien

Risken att en flicka i södra Asien gifter sig före sin 18-årsdag har minskat från procent till procent. En stor del av de kvinnor och flickor som gift sig som barn bor i Afrika söder om Sahara. Barnäktenskap är vanligast i Sydasien och i Afrika söder om Sahara, där respektive och procent av flickorna gifter sig före de fyller år.


Indien värst för kvinnor. Igår meddelade polisen i den centrala staten Madhya Pradesh att de hade arresterat en man misstänkt för att ha våldtagit och mördat en 4-årig flicka. Däremot finns en enormt respekt för äldre och en stark insikt om att föräldrarna vet bättre än.


Arrangerade äktenskap och tvångsäktenskap förekommer fortfarande i stora delar av världen. I grupper med starka hedersnormer ses äktenskapet ofta som hela familjens och släktens angelägenhet och arrangerade äktenskap, det vill säga att pojken och flickan inte själva väljer varandra utan att det är föräldrar eller släkt som utser äktenskapspartner, är vanliga. Frågan om barnäktenskap har den senaste tiden fått ökad uppmärksamhet. FN antog nyligen en resolution för att utrota barn- och tvångsäktenskap.


Det finns ett större intresse på global nivå. Trots att frågan nu börjar få uppmärksamhet är det fortfarande lite av ett dolt problem. Ni är lite söta mitt i allt. Jag tycker det är tragiskt att det förekommer tvångsäktenskap , men det verkar inte vara så vanligt om än existerande här i indien.


Men arrangerade är det däremot. Den man gift sig med får man leva med resten av livet, om inte partnern dör. Sexuellt vål människohandel, tvångsäktenskap och sexuellt slaveri är några av faktorerna till förstaplatsen.


Human trafficking, sexuella trakasserier, våld och tvångsäktenskap är några av faktorerna som placerat det asiatiska landet högst upp på listan. Top Ten mächtigsten Länder der Welt. Genom att man i dag genom ultraljudsundersökningar kan se vilket kön det väntade barnet har aborteras många döttrar. På grund av det patriarkala samhället ses döttrar som en belastning.


Om den nya lagstiftningen kommer att göra någon verkan återstår dock att se. Rapportförfattarna konstaterar att. Antalet unga flickor som gifts bort har minskat kraftigt de senaste tio åren, enligt FN:s barnfond Unicef. Så som det ser ut i dag så.


En kort, argumenterande text där eleven diskuterar diskriminering av flickor runt om i världen. Ledande aktivister i dessa organisationer med adivasibakgrund har en högre nivå av politisk medvetenhet än vad många kvinnor i våra städer har. Alla vet att det här händer men man pratar inte om det, för då måste man göra nånting åt det, konstaterar Sarita. I stället för den traditionella färgglada sarin och det långa håret är dessa kvinnor helt klädda i vitt och deras huvuden är rakade.


FN:s mål är utrota barn- och tvångsäktenskap. SVT:s nyhetstjänst med nyheter från hela Sverige och världen inom kultur, sport, opinion och väder. Landet är framför allt farligt på grund av den höga risken att bli utsatt för bland annat sexuellt vål människohandel, slavarbete samt tvångsäktenskap. Ett av de globala målen som en majoritet av världens ledare enats om är att avskaffa skadliga sedvänjor, såsom barnäktenskap, tidiga äktenskap och tvångsäktenskap samt kvinnlig könsstympning. När det gäller barn- och tvångsäktenskap är det enligt Unicef omöjligt att veta det exakta antalet barnäktenskap i världen eftersom så många inte registreras och så många är informella.


Tvångsäktenskap indien

Enligt den senaste statistiken har mer än 6miljoner kvinnor i världen ingått äktenskap som barn. Alexander Olin menar att han vill presentera ett alternativ till de amerikanska filmerna där man bara skjuter och sitter i rättegångssalar. Snart hoppas han kunna börja visa filmer från Egypten, ett land som han har besökt flera gånger. Barnäktenskap, Flyktingar, Separation, Tvångsäktenskap ) KLICKA HÄR FÖR ATT GÅ VIDARE TILL SIDAN.


Smålands-Tidningen Fortsätt till sidan. I Mirzapur distriktet, Uttar Pradesh har UNICEF stött bildandet av så kallade Child Protection Committees på bynivå. Detta trots en lag som förbjuder det.


Tvångsäktenskap indien

Här hålls möten där byborna diskuterar frågor om värderingar och traditioner öppet.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения