четверг, 4 февраля 2021 г.

Yoga bra träningsform

Hos oss hittar du ett stort sortiment av kläder och utrustning för yoga. Jämför pris på produkter och återförsäljare inom sport och fritid. Yoga leder till bättre viktkontroll, se även övervikt. Mer fysisk yoga med avancerade kroppsövningar är viktminskade i sig, minskad stress är också viktminskande i sig, men yoga skapar även ett större lugn som tros ligga bakom att du blir mer medveten om vad och när du äter!


Och med fördelar som bättre kroppskontroll, bättre sömn och ett stärkt självförtroende är det inte så konstigt att allt fler hoppar på trenden.

Om du tillhör de som ännu inte vågat dig ner på yogamattan är här fem hälsofördelar som kanske kan få dig att våga testa på den populära träningsformen i sommar. Här listar I am Ready´s “yogabloggare” Fanny Elgstrand bra anledningar till att, en gång för alla, ta steget ut på yogamattan! Yoga har vuxit i popularitet och är i dag en del av utbudet på gym och friskvårdsanläggningar. Men vilka fysiska effekter kan man egentligen förvänta sig av denna träningsform ? En nyligen publicerad studie från Karolinska Institutet har undersökt saken närmare. Det finns flera olika typer av yoga.


Testa dig fram – och se vilken form som passar dig!

Vissa typer av yoga kan vara väldigt fysiskt ansträngande och därmed vara en effektiv form av styrketräning. En annan typ av yoga kan vara väldigt stilla, med inslag av meditation, som ger dig verktyg att vara mer närvarande i vardagen. Yoga är bra mot stress och stärker vår mentala styrka. Om du inte tycker att yoga passar just dig finns det emellertid flera andra bra metoder för stresshantering. Undersökningar har också visat att yoga kan användas som ett led i behandlingen mot depression.


Dessutom leder yogan till en bättre koncentrationsförmåga och bättre humör. Yoga har blivit en populär träningsform under de senaste åren. Svenska kändisprofiler som Isabella Blondinbella Löwengrip, Jessica Almenäs och Malin Berghagen utövar yoga liksom Rachel Yoga Girl Bråthén, den svenska tjejen från Uppsala som idag är uppe i två miljoner följare på Instagram. Det är en träningsform där hela poängen är att göra vad som är bra för dig själv, och alla övningar kan skräddarsys för specifika behov, skador och sjukdomar, förklarar Atterbrand. Om du tränar efter ett program kan du märka skillnad i kroppen redan efter en månad.


Köp utrustning online! Yoga är för dem som utövar sporten mer än bara en träningsform och även ett sätt att kunna få tid till att verkligen koppla av i den annars stressfyllda vardagen. Begreppet yoga är en bred beskrivning som i sin tur innehåller en rad olika varianter.


Några av de vanligaste är exempelvis Bikramyoga, Poweryoga och Ashtanga vinyasa- yoga. I höstas var jag med i PExtra och pratade om yoga som träningsform. Programledaren Carina Holmberg undrade b la varför yoga är en så bra träningsform , vad man ska tänka på när man ska välja yogaform, vilka yogaformer man ska välja och om man kan blanda flera yogaformer.

Yoga som träningsform gör inte bara att utövarna blir mer vältränade mer flexibla rent fysiskt. De får också ett starkare och mer flexibelt psyke. Det framgår av en artikel i Elite Daily, där författaren har tagit hjälp av både egna erfarenheter, experter och forskning. Förför din partner – med en ökad sexlust och en rörligare kropp.


Yogan kopplas samman med bättre sexliv, både när det gäller kvinnor och män. Studier visar att tolv veckors yoga ökar sexlusten, självförtroendet och orgasmerna. Rent fysiskt ökar yoga blodflödet till underlivet och stärker bäckenbottenmusklerna.


Jag undrar vad pilates och yoga har för träningseffekt och varför många väljer att inte kalla det för riktig träning? Svar: ”Ja, visst är det lite märkligt att man kallar vissa motionsformer för ”inte riktig träning”. Det är inte konstigt att yoga är en träningsform som fortsätter att öka i popularitet - och vad kan vara bättre än att kombinera sol och bad med träning på en yogaresa?


Läs mer Tillsammans med flera av Sveriges ledande yogaprofiler erbjuder vi inspirerande yogaresor utomlands med fokus på både mental och fysisk hälsa. Yoga är en uråldrig indisk filosofi vars mål är fysiskt och psykiskt välbefinnande och kännedom om sambandet mellan kropp och sinne. För Rachel ” Yoga Girl” Bråthén är yoga mer än en träningsform och ett sätt att finna inre harmoni – den är en utgångspunkt för att göra goda gärningar. I höst lanserar vår svenska superstjärna två nya hjärteprojekt där barn och hundar står i fokus. Det är bra att artikeln lägger vikt på att det finns en lång rad olika former av pilates.


Emellertid omtalar du pilates som om det vore en enda träningsform när du omtalar det i förhållande till undersökningarna. Det står inte något om vilka former det är, och det är sannerligen stor skillnad.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения