понедельник, 15 марта 2021 г.

Yngsta kvinnan som fött barn

Yngsta kvinnan som fött barn

Lina Medina från Peru är den yngsta bekräftade mamman i världen. Då var hon år gammal. Vem som var pappan är inte känt.


Jag försökte först att undvika fallet eftersom hon var väldigt svag, men sedan visade medicinska tester normala värden och att hon skulle kunna bära barnet , säger Anurag Bishnoi, som driver kliniken. Det här är klinikens andra fall där en kvinna får barn i 70-årsåldern. Rajo Devi en liten dotter. Brittisk media rapporterar nämligen om ett ungt par som fött en dotter nyligen.


Anmärkningsvärt är dock att paret utgörs av en 12-årig flicka och en 13-årig pojke. Flickan var blott elva år gammal när hon blev gravid. Parets unga åldrar gör dem till landets yngsta föräldrar – någonsin.


Yngsta kvinnan som fött barn

Efter ungar så brukar ju kroppen vara så slut så de blir inga fler. Konferensen Värna våra yngsta , 7-oktober, satte ljuset på späda barn som anhöriga. Konferensen riktade sig till alla som möter blivande föräldrar, späda barn och deras föräldrar inom mödra- och barnhälsovården, socialtjänst, och barn - och ungdomspsykiatri med flera.


Vem är den yngsta kvinnan som har fött ett barn ? Hur gammal var hon då ? Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av. Hon sprang till akuten tre gånger med det skrikande barnet i famnen, övertygad om att Sony var svårt sjuk. Sista gången blev jag utskälld av en läkare som sa ” barn gråter, gå hem”, säger hon. Pratima växte upp fort.


Yngsta kvinnan som fött barn

När hon var fick kärleken henne att flytta till Sverige. Nu har hon en dotter till – Elis, 4. Den yngsta kvinnan som fött barn. När sedan Annika föds som nummer två i syskonskaran behöver hon inte oroa sig för att hamna i Andreas skugga, eftersom de redan är olika. Forskning visar att om de två äldsta barnen är av olika kön agerar de ofta som storasyskon båda två. Det yngre av dem kan till och med överglänsa det äldre.


Läkaren som tog emot henne konstaterade att barnet var med barn – gravid i 39:e veckan. Då flickan själv ännu var långt från färdigutvecklad valde man att genomföra ett akut kejsarsnitt, för både hennes och bebisens skull. Yngsta ledaren – i kvinnodominerat styre. Finlands riksdag har röstat fram världens yngsta regeringschef. Sanna Marins tillträde uppmärksammas världen över, särskilt som alla fem regeringspartier i Helsingfors nu leds av kvinnor.


Något som hon själv aldrig fick uppleva, med en mamma som vid den tiden var alkoholist och beroende av droger. Tressa minns en barndom som kantades av mammans hemmafester långt in på nätterna. Det var efter att hon fyllt sju år gammal som brodern, Jason, började förgripa sig på henne sexuellt. Jag är inte den första kvinnan som arbetar och väntas bli mamma. I Stockholm och i huvudstadens mer välbärgade kranskommuner föder kvinnor i snitt sitt första barn när de närmar sig års ålder medan kvinnor i exempelvis Filipsta Vingåker, Tranås och Lindesberg i snitt blir mammor för första gången när de just passerat 25.


En kvinna som driver ett barnhem i Guatemala City berättade om en man som för ovanlighetens skull blev dömd för sina övergrepp. När han tillfrågades varför han inte upphörde att våldta sin dotter så svarade han helt enkelt ”för att hon är min” och la till ”min kvinna och mina barn är mina, och jag gör som jag vill med dem”. Att män kan ha måååånga barn vet vi. Det är också okänt hur stor skyddseffekten av kejsarsnitt kan förväntas vara.


För att kunna besvara frågorna krävs systematisk undersökning av sådana bäckenbottenbesvär hos kvinnor som inte fött barn.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения