понедельник, 30 ноября 2015 г.

Undvikande konflikt

Undvikande återfinns längst ned i vänstra hörnet. Det betyder att när du använder den undvikande konfliktstilen tar du varken hänsyn till andras intressen eller dina egna. Precis som namnet antyder undviker man konflikten , ingen får vad de vill och konflikten löses inte utan finns kvar. En närmande- undvikande konflikt uppstår när en person närmar sig ett till synes önskvärt objekt, men det avslutande beteendet att kontakta objektet slås tillbaka av de tänkbara negativa konsekvenserna.


Undvikande konflikt

De negativa följderna är vanligen bara påhittade så det är oftast rädslan som skapar problemet. Som bilden illustrerar finns det fem olika konfliktstilar: kamp, undvikande , kompromiss, samverkan och anpassande: Kamp strävar efter att tillgodose det egna intresset utan att ta hänsyn till den andres intresse. Den undvikande stilen innebär att man inte engagerar sig vare sig i det egna intresset eller i den andres intressen. En definition av konflikt kan vara som följer: Konflikt uppstår när en vilja, ett behov eller en önskan möter motstånd. Definitionen är oerhört vid för att den ska kunna innesluta väldigt mycket.


Jag tänker att gemene man drar sig för att använda begreppet konflikt. Ton och attityd är annat som lätt leder till konflikter och därför bör regleras. Undvik att kritisera, såra och genera Kan vi hitta metoder som gör att vi undviker att såra, kritisera, genera, kränka, förolämpa eller förödmjuka har vi kommit en mycket god bit på väg.


Undvikande konflikt

Du drar dig gärna undan för att inte bli indragen i de andras meningsmotsättningar. Däremot märker man att det finns en konflikt i bakgrunden. Efter en lång konflikt med Lantmäteriet ringde han till myndighetens generaldirektör och ville ha en annan handläggare.


Och vi kommer att bli indragna i en militär konflikt för den händelse att Nato behöver hjälpa balterna. Frågan är om denna konflikt inte redan är ett faktum. Ofta låter de sin egen sorg eller känsla av misslyckande efter skilsmässan påverka relationen till sin tidigare partner, vilket på ett eller annat vis går ut över barnet. Ibland styrs konflikten av att parterna är som besatta av tankar om varandra. Syns inte alla böjningar?


Svep med fingret över tabellen. Bygg din personliga ordlista. Spara ord och öva dem senare. Så undviker du konflikter om skärmen. Vem sätter du reglerna för och varför?


Innan man sätter upp regler för användningen av surfplatten eller mobilen bör man fundera på varför man sätter upp reglerna och för vem. Nu tändas tusen juleljus - och konflikter rasar i hem och hus. Höga förväntningar är en orsak till att så många bråkar under julen, säger familjeterapeuten Sverker Wadstein. Familjen Larssons recept för en god jul: - I år tar vi över julen, med knytkalas.


Använder man den här konfliktstilen så tar man varken hänsyn till sina egna eller andras intressen. Man undviker helt enkelt konflikten , ingen får som den vill och konflikten kommer därför inte heller lösas utan den finns kvar. Man får makt i en konflikt genom att avstå från att föra konflikten. Förstå vad som gäller för din familj och undvik onödiga konflikter.


Den undvikande som inte är van med närhet och har svårt att släppa in någon, attraheras ändå ofta av den ambivalente som ger den så mycket uppmärksamhet. Gratis vägledning på telefon och mail. Men efter ett tag kan det som attraherat bli en konflikt. Den ambivalente känner inget gensvar från den undvikande då den inte har verktyg för hur den ska närma sig den andra.


På en arbetsplats där arbetstagare spenderar cirka timmar i veckan är en konflikt. Annars ökar risken för konflikter , säger han. Konflikter är något som alla människor stöter på någon gång i livet. Läs mer: Psykologen: Lek mer på jobbet!


Försvaret kan sedan vara aggressivt och konfrontativt eller passivt och undvikande , förklarar Hilmar Thór Hilmarsson. Om konflikterna blir svåra kan det bero på dåligt ledarskap eller på en otydlig företagspolicy, men de kan också uppstå ur små saker i arbetsmiljön som ett stökigt fikarum.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения