понедельник, 30 ноября 2015 г.

Bris vuxenstöd

Till Bris stödlinje för idrottsledare kan du ringa och prata om oro kring ett barn i din förening. Vi som svarar är erfarna kuratorer. Samtalet kan handla om allt från allvarliga situationer till mer vardagliga dilemman. Bris är en barnrättsorganisation som stöttar barn, mobiliserar samhället och påverkar beslutsfattare genom att göra barns röster hörda. Om du av någon anledning inte vill att någon ska kunna se att du har varit på bris.


Bris vuxenstöd

Bris stöd för vuxna om barn Här hittar du stöd och information kring frågor som rör barn. Barn och unga vänder sig till Bris varje dag, året runt. I år har trycket varit högre än någonsin i Bris stödfunktioner.


Det är tydligt i Bris samtal med barn att förändring behövs. Under nästa år vill jag se politisk handling för ett bättre samhälle för barn, skriver Magnus Jägerskog. Stödinsatser som du kan ansöka om är tidsbegränsade och du ansöker själv om förlängning.


Bris vuxenstöd

Bris presenterar en studie om psykisk ohälsa bland barn och unga. Den bygger på vad som berättats för Bris av barnen själva i kontakter via mejl och chatt. Studien ger svar på varför barn hemlighåller viktig information för behandlare, skola och föräldrar och vad det är som de inte berättar. Nästa vecka landar Bris tillsammans med RIX FM Festival på Hovrättstorget i Jönköping.


På fredag slår vi upp Bris -tältet – kom och träffa Bris -ambassadören Behrang Miri och kuratorerna Jenny och Ida. Bris är huvudpresentatör för RIX FM Festival som ger barn och unga i hela Sverige chansen att gratis se sina idoler live. I flera dagstidningar har Bo C Pettersson gått till angrepp mot Bris.


Utifrån årets Bris -rapport menar han att vi skuldbelägger föräldrar och att. Hur kan frivilligt arbete främja möjligheten för barn att på sina egna villkor få stöd av vuxna? Runt procent av samtalen till Bris handlar om skolan, ofta med fokus på otrygghet. Barn berättar om hur kränkningar, ensamhet och uteblivet vuxenstöd påverkar deras mående och deras förmåga att prestera i skolan.


Det är gratis och ditt nummer syns inte på våra telefoner. Alla vuxna är välkomna att ringa anonymt för att prata om vad som helst. BRIS Vuxentelefon - om barn.


Bris har öppet varje dag i telefon, chatt och mejl för alla barn. Bris vuxenstöd på svenska har öppet på vardagar. Ett aktivt vuxenstöd hemma, i skolan och på fritiden. Det behövs fler vuxna i barns närhet.


Vuxenstöd är något som efterfrågas. En kartläggning från folkhälsoinstitutet visar att en majoritet av alla föräldrar vill ha den här typen av hjälp – och allra helst via nätet. Bris ser ju ett ökat behov i vår vuxentelefon om barn. Och webbplatsen ska ju bidra till att nå fler.


Bris vuxenstöd

Syftet med Bris mail är aft erbjuda barn och unga dialog med en vuxen i skriftlig form som komplement till telefon. Seminariet hålls i samma lokal och leds av Ola Lindholm. När det gäller professionellt vuxenstöd uppger procent att det inte känns bra att ha ett längre uppehåll i kontakten med den skolkurator, socialsekreterare eller psykolog som annars de brukar träffa. Kommentar till Martin Höögs inlägg den mars under rubriken Bris finns så länge vi behövs.


Vi är ju ändå i stor utsträckning överens, Höög. All verksamhet ska präglas av ett barnperspektiv. Frågorna berörde framförallt tillgången till, och uppfattningen om, vuxenstöd i olika former – t ex skolhälsovår ungdomsmottagning, fritidsgårdar mm, men även frågor om viktiga relationer och möjligheter till inflytande i sin kommun.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения