четверг, 19 ноября 2015 г.

Jujubär

Artens svenska trivialnamn är bland annat jujuber, kinesisk jujuber, jujubär och bröstbär. Den upp till meter höga busken odlas i trädgårdar över hela världen. Växten har små gula blommor och bären är brunröd med gult fruktkött. Jujubär eller jujuber, som även kallas bröstbär, Ziziphus zizyphus, är en art i familjen brakvedsväxter, Rhamnaceae.


Jujubär växer naturligt i norra och nordöstra Kina och blir en upp till meter hög buske. Numera odlas jujubär i varma regioner i trädgårdar över hela världen.

Jujubär är bra på att behandla sjukdomar, såsom akut och kronisk hepatit, skrumplever, anemi, och allergisk purpura. Kan även ha förebyggande effekt mot Parksinsons, demens och Alzheimers. Jujubär innehåller triterpenoider och cykliskt adenosinmonofosfat, vilket visar att de kan minska tumörer och har antiallergiska effekter.


Jujubär är ursprungligen från Kina, men odlas nuförtiden också i många andra länder. Teasenz jujubärste har vuxit och torkats i Ningxia-provinsen i Kinas inlan där förutsättningarna är idealiska. Förutom rätt miljö kräver produktionen också noggran timing och plockning för att göra en dryck av högsta kvalitet. Olika varianter av jujubär odlas över hela jorden och den söta rödaktiga frukten äts ofta som snacks, i desserter eller som te. Rogivande kinesiska dadlar eller jujubär.


Till kassan Mina sidor Logga in.

Definition från Wiktionary, den fria ordlistan. Hoppa till navigering Hoppa till sök. Välkommen till IKEA Sverige. Här hittar du allt inom inredning, möbler, vitvaror och inspiration. Hitta även ditt lokala IKEA varuhus eller handla online.


En utmärkt present, att bjuda på, eller att njuta av de välsmakande teerna. Glosbe, online-lexikon, gratis. Bläddra milions ord och fraser på alla språk. Vill du få tillgång till hela artikeln? Jujubär Det här är ett bär som både äts som det är eller används inom matlagning, ofta till kvasimedicinala soppor och teer.


Den sägs till exempel vara lindrande vid halsont och förkylning, jag har ingen aning om detta verkligen är fallet. Gojibär, jujubär , snöfungus (yún ěr) från Hongkong. Förvaras i skafferiet.


Jag hann inte äta upp dem innan jag fick nya. De ser bra ut som nya. Beställ enkelt affisch jujubär. Köp prisvärda affischer med hög kvalité hos Familjetapeter.


Javisst var det jujubär ni fick gissa på i Oktobertävlingen. Det enda rätta svaret fick vi från Fredrik, så samtliga vinster går till dig.

Det kroatiska namnet är žižule och de mest berömda frukterna kommer från min svärfars hemstad Skradin. Svensk Hälsokost är din butik på nätet för allt inom hälsa och välmående. Vi har allt för dig som vill hjälpa din kropp att må bra såväl på insidan som.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения