вторник, 24 ноября 2015 г.

Män muslimska

En del liberala muslimer och muslimska feminister argumenterar för en mer progressiv tolkning av könsroller inom islam, och menar att en bundenhet efter könsroller motarbetar jämlikhet och rättvisa mellan mannen och kvinnan. Ali, Kecia, post- muslimsk -feminist, menar att källorna måste omtolkas och läsas med nya ögon, utifrån ett. Hur ser ni på Muslimska män ? Har muslimer till vänner, världsvana män , sedan studietid utomlands. Vi gick på de bästa, mest dyra Universiten.


Dessa män har nu topp positioner på företag i världen och är just Muslimer. Deras fruar bär slöja men får visa ansiktet och har vanliga kläder. Generellt sett är en muslimsk kvinna garanterad stöd i alla skeden av sitt liv som dotter, hustru, mor eller syster. Dessa ytterligare fördelar som kvinnor åtnjuter jämfört med män står i relation till bestämmelser kring arvet som gör det möjligt för män att oftast ärva dubbelt så mycket som kvinnor.


Muslimska kvinnor klär sig inte modest för att lyda fäder, bröder eller den äkta mannen utan i åtlydnad av deras Skapare och Gud. Kvinnor likväl som män förväntas enligt islam vara kyska och modesta och undvika alla sorters klädnader eller beteenden som kan inbjuda till sexuell attraktion. Jag skrev tidigare om hur man som muslimsk tjej måste gömma sig när man är tillsammans med en svensk man. Nu ska jag skriva lite mer om relationer mellan svenskar och invandrare ( muslimska , mellanöstern). Jag har fått ganska många frågor om relationer mellan svenska män och muslimska kvinnor och försöker nu svara utifrån mina.


Feminister med muslimsk bakgrund ifrågasatte hijabupproret. Förenklat kan man säga att omskärelse är medicinskt motiverad endast om den är nödvändig för att undvika inflammation. Under senare år har det blivit vanligare att vuxna män låter omskära sig för att få ett enligt dem själva mer estetiskt tilltalande utseende på sin penis. Enligt muslimsk tradition är det betydligt svårare för en kvinna än en man att gifta sig med någon från en annan religion än islam.


Imamen Sherin Khankan vill ändra på detta och i moskén Mariam i Köpenhamn har över vigslar ägt rum sedan starten – varav hälften är mellan muslimska kvinnor med icke- muslimska män. När man skriver eller talar om Islams ståndpunkt i vilken fråga som helst, måste man klart skilja mellan islams normerande läror och den mångfald av kulturella seder som finns bland dess anhängare, och som kan vara, eller inte vara, förenliga med dessa läror. Islamiska kläder för hela familjen på Alhannah. Vårt enorma urval av Premium muslimsk stil kläder är prisvärd och skickas GRATIS med din order på $ 125.


Män muslimska

Att en muslimsk man inte vill skaka hand med en kvinna som i fallet med Yasri Khan, vad beror det på? Exempelvis om man har sovit efter tvättningen eller haft intim beröring (kyssar eller kramar) med det motsatta könet. Det bygger dels på en specifik tolkning av islam och dels traditioner. Man kan be ensam, på arbetsplatsen eller i hemmet, men fredagens middagsbön bör ske i en moské.


Fredagsbönen i moskén är i regel obligatorisk för män , men inte för kvinnor. Men en turban eller slöja på en man syns ju ganska markant, iaf i Sverige. Men här ser man inte många.


Ja, det verkar nästan vara viktigare med klädseln för muslimska kvinnor än det är för muslimska män. Vet vänner som varit i hop med muslimska killar som både funkat och som inte funkat pga religionen. Jag vet inte men tror alltid det är viktigt att man tidigt pratar om hur man vill ha det, tankar mm och speciellt med en muslimsk kille, det kan krocka rejällt längre fram ju mer intensivt det blir. Feminist i Expressen: Bra att muslimska män blir uppassade av många kvinnor Digital utgåva eNyT v. I landet med allahs lika värde, jämställdhet, mångfald och millimeterrättvisa är det dags att seriöst ta itu med den sista utposten i fråga om feministiska rättigheter.


Anna, 5 är kränkt över att hon som svensk kvinna inte har samma rättigheter som muslimska män. Den muslimska begravningsceremonin. Vid en muslimsk begravning blir kroppen inte lagd i en kista utan den sänks direkt ner i graven. Familjemedlemmarna gräver sedan igen graven för hand.


Män muslimska

Detta har kommit att bli ett problem vid muslimska begravningar i Sverige då man i Sverige inte alltif godkänner att man jordsätter ett lik utan en kista.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения