четверг, 19 ноября 2015 г.

Mest googlat i världen

Under året har det hänt en hel del runt om i världen. Det har varit lyckliga och fina sportbragder till stora nyhetshändelser, men även sorgliga besked. TV: Sidse, 2 googlade sitt namn – upptäckte något riktigt skrämmande.


Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. En säsong i Premier League räckte.

Nu är Zlatan Ibrahimovic världens mest googlade Premier League-spelare. Hur många tangenter har ett piano? Dessa listor säger mer om vad vi svenskar sökte efter just i år. Intresset för metoo syns i listan över mest googlade personer där Martin Timell ligger i topp och Fredrik Virtanen är på tredje plats.


Det vi googlar mest på återspeglar vad som finns på nyhetsagendan. I januari sökte vi på Charlie Hebdo med anledningen av dådet i Paris och i februari var det Melodifestivalen. När det gäller nyheter så var vi mest nyfikna på Notre Dame, EU-valet och Berlinmurens fall för år sedan.


I kategorin hundar var pudeln den mest googlade hundrasen, följt av Golden Retriever och Labrador Retriever.

Allt fler googlar hur och vad och varför. Och det är inte tänkta favoriter som New York och London som tar täten. I stället är isländska Reykjavik den stad människor sökt mest på. Hur lång tid tar det att få pass?


Det känns dock inte lika tryggt att några av de mest trendande sökningarna för “Vad” och “Hur” var: “Vad ska jag rösta på i EU-valet” och “Hur röstar man i EU-valet”. Metoo, despacito och slime kan summera året som gått. Hur får man tillbaka gamla Snapchat? Hur går Sverige vidare i VM? Frågor som börjar med ”vad” 1. Vilka som är världens mest lästa böcker är egentligen omöjligt att svara på.


Men här gör vi ett tappert försök! Det finns inga exakta siffror som visar hur många exemplar som sålts av all litteratur som getts ut genom tiderna, särskilt om man går några år tillbaka i tiden. Vi presenterar vad svenskarna googlat mest under året, bland annat relaterat till resor. Vi ger också tomten lite tips om var han hittar svenskarna i år, när han delar ut sina julklappar.


Dessutom testar vi ett nytt sätt att presentera våra resenyheter. Den brittiska kungligheten Kate Middleton har precis som Meghan Markle blivit hyllad för sin klädstil runt om i världen. Många drar även paralleller till Prinsessan Diana av Wales när de pratar om Kate Middleton som modeikon.

Det märks tydligt när man tar en titt på våra mest populära googlingar i det här landet. Bästa sättet att få reda på någonting är att googla det. Mest ökade googlingarna om den roterbara leksaken fidget spinner, följt av norska succéserien Skam och Martin Timell. Jag vet inte hur det ser ut i dessa länder, men i många länder i världen är kranvattnet inte drickbart. Således måste man köpa vatten på flaska och det kan kosta minst lika mycket som läsk.


Då väljer folk läsk istället för att det smakar godare. Emil, Victor och Joel har än en gång slagit sina klocka huvuden ihop och kommit på en ny super unik ide! Se dom spela spelet Higher or Lower i denna. Världens mest detaljerade jordglob Bestig de högsta bergen.


Upptäck städer runt om i världen. Dyk ned i världens djupaste undervattenskanjoner. Här är listan i stigande ordning, som sammanställts med hjälp av data från ComScore, och förklaringen till att sidorna blev så stora.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения