четверг, 12 ноября 2015 г.

A kassa unionen

Vision är fackförbundet för dig som är anställd inom kommun och landsting. Bli medlem i fackförbundet Vision. Vi ger dig en rad förmåner. Låna förmånligt hos Nordea.


Stäng Mina e-tjänster Våra E-tjänster. Som medlem är det enkelt att sköta allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning via våra e-tjänster.

Anledningen till detta är att kassans verksamhetsområde är mycket brett. Unionens a-kassa försäkrar nämligen alla typer av tjänstemän inom privat sektor. Vidare så kan både anställda och företagare kan gå med i denna arbetslöshetskassa. Så här söker du ersättning Fyll i en ansökan om ersättning. Där lämnar du uppgifter om vad du har gjort innan arbetslösheten.


Mina sidor gör det enkelt att söka a-kassa. Du kommer att få en Att göra-lista som guidar dig genom hela ansökan. Det betyder att du som medlem i Unionen kan välja vilken a-kassa du vill.

Det finns stycken a-kassor i Sverige. Villkoren varierar något, liksom avgifterna. Du bör även vara anmäld hos. Unionen erbjuder rådgivning, karriärhjälp och juridisk hjälp vid tvister.


Man erbjuder även inkomstförsäkringar. Unionens inkomstförsäkring erbjuder extra ekonomisk trygghet utöver den ersättning du får om du är medlem i en a-kassa. Den arbetslöshetskassa välkomnar de flesta typer av yrken, men många medlemmar arbetar som chefer, tjänstemän eller egen företagare. Man kan alltså om man vill vara med i en annan a-kassa men samtidigt vara medlem i fackförbundet Unionen.


Unionens A-kassa tecknas separat från medlemskapet i fackförbundet Unionen. Det har på senare år skett en dramatisk försämring i hur många arbetslösa som täcks av arbetslöshetsförsäkringen. Idag är det alltför få arbetslösa som har rätt till a-kassa. Det är inte rimligt att många som arbetar idag står utan skydd vid arbetslöshet. Vi behöver ha en a-kassa som inkluderar fler!


Unionen är inte bara ett fackförbun utan också en arbetslöshetskassa. Du behöver inte vara medlem i facket Unionen för att bli medlem i unionens a-kassa. De tar lång ti kräver mycket diskussioner och vi måste begära in många uppgifter.


Här samlar vi nyheter, reportage och andra artiklar som handlar om a-kassa , vilket är ett av våra drygt sakområden som vi kontinuerligt bevakar.

Du får full koll på dina ärenden och kommer i kontakt med din handläggare på ett enkelt sätt. De kan också ha a-kassa -liknande skydd som att de täcker upp och betalar arbetslöshet. Kontaktuppgifter till respektive a-kassa finner du via startsidan, länkarna som visas nedtill eller i menyn upptill. Om du har minst 1högskolepoäng så kan du gå med i Akademikernas a-kassa , oavsett bransch.


Tjänsteman i privat sektor? Unionens akassa betalar ut arbetslöshetsersättning till tjänstemän, apotekare, musiker etc. Välj en a-kassa med omfattande support. Vill du kunna komma i kontakt med din a-kassa är det viktigt med en bra support.


Supporten är olika för olika a-kassor, och du bör därför säkerställa att du väljer en a-kassa med bra support. Jämför öppettiderna och antal kontaktvägar för att se vilken a-kassa som erbjuder det du efterfrågar. Det ena är ett fackförbund och det andra är en a-kassa och du måste inte vara med i samma a-kassa som facket för att du ska få full tillgång till alla medlemsförmåner som exempelvis inkomstförsäkring. Hej Jessica, du kan byta A-kassa genom tre enkla steg: Anmäl dig som medlem till Unionen. Länk till hemsidan hittar du ovan.


Sedan måste du kontakta din nuvarande A-kassa och begära utträde därifrån. När du väl fått ett utträdesdatum från Handels A-Kassa kan Unionen hämta dina uppgifter från din tidigare arbetslöshetskassa.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения