пятница, 6 ноября 2015 г.

Blocket bedrägeri sms

Sidan man kom till var väldigt bra gjord. Hade man inte varit uppmärksam så hade man kanske lagt in sina uppgifter och fått sitt konto tömt. Trots att han inte svarade på fler sms.


I sms :et uppmuntrade man till att svara och det kan bli dyrt. Vi motverkar bedrägerier. Om någon råkar ut för ett bedrägeri tar vi det på största allvar.


Om du kontaktas på engelska via SMS och man ber dig mejla till en e-post till någon påstådd bekant eller släkting, avstå från att svara. I alla annonser finns mejl funktion för att tipsa andra om en annons. Jan Olsson: En vanlig typ av bedrägeri. Han har hört om hundratals liknande fall, där bedragare utgett sig för att vara intresserade av allt från bilar till båtar.


Var misstänksam om du får mejl eller sms där du inte känner igen avsändaren. När han senare kollade på sitt saldo på kontaktkortet upptäckte han att det saknades kronor. Klicka inte på några länkar och öppna inga bilagor i mejl som ser konstiga ut.


Lämna aldrig ifrån dig några känsliga personuppgifter som personnummer, konto- eller kortuppgifter. För inte så länge sedan gick polisen ut och varnade för att personer som uppgav sig komma från banker ringde upp kunder för att få dem att uppge sina bank-id-lösenord. Gång efter annan drog mannen från Hälsingland köpare vid näsan, hävdar åklagaren. Säljaren blev så upprörd att han började skicka en rad förolämpande sms till den inte längre presumtive köparen, skriver Corren. Se upp för erbjudanden från köpare i utlandet!


Blocket bedrägeri sms

Dessa skickas via mejl eller SMS och syftet är att lura folk på pengar eller varor. Om en köpare vill få varan skickad utomlands så ska du vara uppmärksam. Blockets råd om annonssvar från utlandet. Bedrägerier är tyvärr ett utbrett problem.


Läs mer om några av de vanligaste bedrägerierna och hur du kan skydda dig mot dem! Vanligtvis säger de att de ringer från din bank och behöver uppgifter om dina konton och kort. Bedragare kan också kontakta dig via sms. Skicka ingen information till dem.


De skickas ibland även via SMS där de ber dig svara via mejl till bifogad e-post. Breven lockar ofta med att erbjuda mer betalt för varan än vad du begärt. Om du anser att du har blivit utsatt för ett sms - bedrägeri , skicka STOP till numret som meddelandet kom ifrån, och om de fortsätter att ta kontakt, anmäl företaget till Etiska rådet för betalteletjänster.


Paypal kan manipuleras. Av polisanmälan framgår det att när Sundsvallsbon sedan kontaktade ägaren, en kvinna bosatt i Örnsköldsvik, så fick han beskedet att husvagnen inte alls är till salu och att hon blivit kontaktad av andra personer som också önskat köpa den. Nej, numret gick till blocket. Hur kan man lura ett barn på pengar? Hon höll oss varma tills hon hade pengarna, sedan har hon bara slagit av telefonen och kanske slängt sim-kortet, säger Martina Huber, som har polisanmält bedrägeriet.


Vi skrev ett köpekontrakt genom blocket , så jag hade lite mer bevis. Men polisen jag pratade med sa att det var struntsamma om jag hade kontraktet eller ej, för jag hade ju uppgifter som namn, personnummer, telefonnummer, swish händelse, sms ifrån personen ifråga. Det är så nedrigt gjort.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения