пятница, 20 ноября 2015 г.

Champagne systembolaget

Sveriges ledande vinbutik på nätet. Ett mycket lyckat år då de flesta har fått en stor och frisk skörd. I stort sett alla pratar om ett bra ” vintage ”-år. Ett tacksamt år som låter fylla på ” reserve ”-vinerna, som hos många varit på låg nivå då de senaste årens skördar varit små. Lär dig mer om tillverkningen, bubblorna och druvsorter på Systembolaget.


Champagne är ett mousserande vin från distriktet Champagne i Frankrike.

Sök bland alla drycker i vårt sortiment. Vi har stort utbud inom vin, öl, sprit och alkoholfritt. Du kan även få personliga och skräddarsydda råd om vad som.


På vår lista finns enbart champagne med både höga och pålitliga betyg – Den mest prisvärda champagnen i Systembolagets ordinarie sortiment. Visst finns det både billigare och dyrare champagne. Men champagnen på den här topplistan får totalt sett högst betyg: Se Guldrutan som redovisar betygen för varje champagne på topplistan. Bröllop, jämna födelsedagar eller högtidlig mottagning.


Inget kan väl höja ribban som en flaska äkta champagne.

Allt om vins expert Andreas Grube tipsar om nio fina favoriter för gyllene tillfällen. Champagne , med sin bubblande friskhet och eleganta smaker, passar bra till många olika sorters tilltugg. Mer om tilltugg på Systembolaget. Nedan listas lite olika typer av champagne som du bör känna till innan du börjar söka champagne på Systembolaget.


En champagne där man har låtit blå skal deltagit under en viss del av vin framställandet. Man kan också får rosé färgen genom att tillsätta en liten del rött vin i den ädla drycken. Listad i Systembolagets beställningssortiment.


Druvor: chardonnay, pinot noir, pinot meunier Torr, medelfyllig och elegant av grön och gul frukt, äpplen, päron och en knivsudd persika. Inslag av mogen citrus, mineral och en härligt rostad touch. Champagne kommer från området Champagne i nördöstra Frankrike, görs på godkända druvor (i första hand chardonnay, pinot noir och pinot meunier), får sina bubblor från en andra jäsning på flaska och måste ligga minst 1. Så ser minimireglerna ut i korthet för champagne.


Varför är det åldersgräns på systembolaget. För tillfället går det inte att beställa till detta ombud. Se historiska och aktuella priser på t. Den tillhör tveklöst de absolut främsta och mest prisvärda av Systembolagets samtliga champagner. Vinbanken har provat och recenserat alla. PÅ SYSTEMBOLAGET SMÅ ODLARE – STORA CHAMPAGNER.


Dessa cuvéer finns i Systembolagets tillfälliga sortiment.

Många föredrar att dricka champagne före maten, att skåla i eller kanske till en snitt på gåslever. Vid denna punkt är alla champagner lika torra, men genom att flaskan fylls upp med en mindre mängd söt vätska, så kallad dosage, får champagnen olika sockerhalter. Champagne utan årgångsbeteckning består vanligen av en blandning av basvin från två eller fler årgångar.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения