понедельник, 2 ноября 2020 г.

Verbal misshandel förhållande

Verbal misshandel förhållande

Verbal misshandel lämnar inga synliga blåmärken. Men att bli utsatt för verbal misshandel i en nära relation är lika smärtsamt som att bli fysiskt misshandlad och det kan ta minst lika lång tid att återhämta sig från verbal misshandel. Fula ord och fraser är verbal misshandel , och det är kanske just detta som de flesta av oss automatiskt förknippar med verbal misshandel.


Alla elaka, fula, nedsättande samt vulgära ord är verbal misshandel. Misshandel är misshandel , och den orsakar stora skador på en människa, oavsett om den utförs med ord och beteenden, eller med knytnävar. Tumregeln är att misshandlaren inte ska känna att hen vinner något på sina angrepp. Vad är tecken på verbal misshandel i ett förhållande ? Psykisk och verbal misshandel är ju ofta en form av maskerad misshandel , och en del av detta kan vara ett passivt-aggressivt beteende. En person som är passiv-aggressiv är en mästare på att misshandla samtidigt som han eller hon framstår som normal, hjälpsam och trevlig.


Varaktig psykisk misshandel kan leda till panikångest, depression och posttraumatisk stress. Psykisk misshandel kan förekomma i ett förhållande , på en arbetsplats eller inom familjen. Exempel på psykisk misshandel är till exempel: Att bli förnedrad eller förlöjligad inför andra människor.


Att tvingas göra något som du inte vill. Om du har läst på den här hemsidan och märkt att du lever med en misshandlare och vill förändra din situation så läs vidare här. Läs även om hur man kan bemöta psykisk misshandel och om argumenten för att stanna som inte håller. Därför är det så oerhört viktigt att känna till alla varningstecken på verbal misshandel i ett förhållande. En destruktiv relation behöver inte ta sig uttryck i fysisk eller verbal misshandel.


Maktutövning kan också vara att din partner knyter dig till sig för hårt, och hindrar dig från att ha ett socialt liv. Om hen ger dig dåligt samvete för att du prioriterar en middag med vänner framför att vara hemma så bör du säga ifrån. Den psykiska misshandeln ”är förrädisk eftersom vi hamnar i tillvänjning och börjar tänka och känna att felet ligger hos oss själva”, säger Michael Larsen. Du kan bli utsatt för våld genom ord och känslomässig manipulation, utan att din partner någonsin lyft handen mot dig. Inte sällan är psykisk misshandel en start för övergång till fysisk misshandel.


Ge inte upp dig själv, det finns utvägar. Jag möter dig där du är i din process och jag har tystnadsplikt. Om du har svårt att lämna en destruktiv relation där du är utsatt för verbal misshandel kan du få hjälp med det och att hantera sorg och smärta med online terapi.


Givetvis kan du också vända dig till en psykologmottagning som finns i din fysiska närhet om du föredrar det framför telefonterapi eller videosamtal online med psykolog. Konsekvenser av psykisk misshandel mot barn Att inte ha någon vuxen att prata med kan leda till att barn får svårt att förhålla sig till sina egna känslor. Precis som vuxna som utsätts för emotionell misshandel kan barn utveckla känslan av att inte ha något värde. Få ångestattacker och problem med tillit.


Det här gäller mig, jag som utförde psykisk misshandel på mitt livs kärlek, utan att veta om det. Jag träffade mitt ex genom gemensamma vänner och vi blev snabbt kära. Vi bodde mil ifrån varandra i början, vilket vi båda tyckte var jobbigt. Jag tänkte att det var dags att starta en tråd för oss som levt i ett förhållande med psykisk misshandel.


Det kan vara svårt att gå ifrån ett sådant förhållande och när man väl lyckats med det är det kanske inte en självklarhet att man mår 1 bra efter detta. Här kan du läsa om varningstecken på att en relation kan bli våldsam, samt vad som faktiskt är psykisk misshandel och hur det tar sig uttryck på olika sätt.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения