вторник, 17 ноября 2020 г.

Utterungar

Bilder och fakta om tigerungar, sälungar, igelkottsungar, lodjursungar, pingvinungar, flodhästungar, utterungar , sengångarungar, vombatungar och. Vi är två galna utterungar på ca. Vi har en blogg för att dela med oss av våran kunskap, så att kanske världen blir lite roligare om alla läser våran blogg. Vi kommer skriva lite allt vi vill, modetips, våran dag, våra viktiga åsikter och lite vad som helst. Shop utterungar musmatta skapades av artistsuegoodall.


Anpassa med bilder och text eller inhandla, som den är! De beskyddande föräldrarna skjuts, dödas med elektricitet eller röks ut, så att tjuvjägarna kan ta ungarna. Utterungar rövas från sina föräldrar i naturen. Tre av fyra uttrar som hittats i sydöstra Asien, inklusive utrotningshotad asiatisk klolös utter, är nära utrotning enligt IUCN (the International Union for Conservation of Nature and Natural Resources). Dagens sötchock bjuder Taronga Western Plains Zoo i Dubbo, Australien på.


Djurparken visar nu upp några av sina senaste tillskott, tre utterungar som föddes den 8. Mera utterungar - Några bilder till på Skansens utterungar. Ingela Ihrman framförde sitt performance ”Giant otter giving birth”. Inte mindre än tre utterungar födde hon fram ur sin egengjorda spöklikt naturtrogna utterkostym.


Utterungar

Plaskblöta av rosafärgat ”fostervatten” lade hon dem på sin mage. Ihrmans performance är i linje med hennes stora vördnad inför naturen. Nu har vi äntligen bestämt oss. En leverantör var här idag och kom med flera olika förslag.


Jag visste precis (nästan) innan hur jag ville ha det, men nu börjar jag bli fundersam. Eftersom jag och mina utterungar gärna vill bada året om, så måste det bli någon form av inomhus, men vilken lösning är bäst? Det kan vara en av årets första utterungar som fångats på film. För även om uttrarna kan föda året runt, så har de främst sin brunst mellan februari och april i Sverige, och är sedan dräktiga i cirka dagar. En förbipasserande hittade den lilla utterbabyn som skrek efter sin försvunna mamma.


Utterungar

Då hade hon varit separerad från sin mamma i upp till timmar och var i ett kritiskt tillstångd. I vanliga fall stannar utterungar med sin mamma de första åtta månaderna. Fällor avsedda för mink kan, om de görs med för stora ingångshål, locka in utterungar och det tycks även ske en viss beskjutning av uttrar.


Enligt en undersökning på 1inskickade uttrar till Statens veterinärmedicinska anstalt och Naturhistoriska riksmuseet hade procent av uttrarna hagel i kroppen. Många av våra djur har fått ungar och det är fantastiskt att se järvvalpar, utterungar , manvargsvalpar och przewalskis föl tumla runt i hägnen, säger Emil Gunnarsson, förman för djurvården på Nordens Ark. Besökare kan även få ta del av en mängd aktiviteter i sommar. Bland annat rovdjursmatning, ponnyridning och se när djurvårdarna är hos leoparderna.


Utterungar

Förutom alla nya ungar finns numera flera nya arter och raser på plats. Minkfällor som är dödande, alltså slagfällor. Där ska det vara ett ingångshål under sju centimeter, men det förekommer att vi hittar fällor med större ingångshål.


Där kan utterungar gå in och blir ihjälslagna, berättar Susanne Backe som är biolog på länsstyrelsen i Norrbotten.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения