среда, 11 ноября 2020 г.

Varför finns tvångsäktenskap

Och där möjlig­heten finns , väljer barnet oftast att säga ja till gifter­mål för att undkomma de sociala konse­kvenserna av att inte följa tradi­tionen och pressen från familjen. I sådana fall, kan det vara viktigt att infor­mera barnen om de alter­nativ som finns till giftermål. Möjligheten att erkänna utländska barnäktenskap där minst en av parterna har anknytning till Sverige samt tvångsäktenskap begränsas ytterligare. Sådana äktenskap ska kunna erkännas endast om det finns synnerliga skäl.


Barn- och tvångsäktenskap kan antingen ske genom tvång eller att den unge till exempel genom påtryckningar förmås att gifta sig mot sin vilja. Sara Mohamma på riksorganisationen Glöm aldrig Pela och Fadime, håller med Tris om att information om tvångsäktenskap måste nå ut bättre. Hon tycker att kommunerna måste göra mer, så att skolor och socialtjänst får bättre koll på problemet. Och det är regeringens uppdrag att se till så att det här sköts bättre.


Finns det obalans och behöver vi lära oss av varandra och var behöver vi kanske stötta särskilt för att vi ska kunna ha en jämn nivå över Sverige. Varför är det här viktigt? Det här är viktiga frågor, både för att vi måste värna om flickors och kvinnors rättigheter men också för att brotten är allvarliga mot personers kroppar och frihet, säger Nina Gual på NOA. Så varför åtminstone inte börja med att lagföra gärningsmännen? Och varför inte komma till rätta med ett Migrationsverk som å ena sidan med emfas fördömer barn- och tvångsäktenskap och å andra sidan ogenerat utvisar offren till det land där gärningsmännen verkar fritt?


Beatrice Ask - är det inte dags nu? Den yngsta flickan som hotas med att giftas bort är bara år gammal. Flickan dyker upp i en vårdnadstvist, där mamman berättar att pappan vill ta med sig dottern till Syrien och gifta bort henne med sin brorson. Alla förändringar innebär konsekvenser som måste beaktas. Disposition Jag kommer inledningsvis att skriva kort om vad problemet med barn – och tvångsäktenskap innebär och gå igenom olika definitioner inom området.


Om det börjar tisslas och tasslas bakom ryggen på den unge eller om släktingar börjar ringa och komma hem utan någon särskild anledning finns det en risk att familjen planerar ett äktenskap. Om barnkonventionen i praktiken ska omfatta alla barn så måste våra lagar mot tvångsäktenskap förtydligas. Jag vill genom intervjuerna ta reda på hur intervjudeltagarna beskriver vad som kännetecknar tvångsäktenskap. Tvångsäktenskap är ett tydlig exempel på slaveri. Det är oklart varför tvångsäktenskap har förbisetts tidigare då man samlat in data om slaveri, säger Fiona Davi chef vid Walk Free Foundation.


Tänk dig en situation där någon säljs till äktenskap, utför gratis hushållsarbete och saknar sexuellt självbestämmande. Jag förstår inte att ni skriver synnerliga skäl. Tycker ni att det över huvud taget finns synnerliga skäl när det gäller tvångsäktenskap eller barnäktenskap?


För mig finns det definitivt inga synnerliga skäl. Att något som kallas tvångsäktenskap inte redan är kriminaliserat är högst förvånande. Det föreslås att rätten till dispens för att gifta sig när man är under år skall tas bort. Fenomen som tvångsäktenskap , könsstympning och hedersrelaterat våld har idag blivit en del av den svenska vardagen. I Heder och hedersvåld sätter Jamila Hussein in dessa fenomen i sitt historiska, sociala och kulturella sammanhang.


Det finns en lag i Sverige som säger att barnäktenskap är olagligt. Men det finns ett utdrag i den lagen som säger att om det kommer ett gift par från utlandet, där en flicka till exempel är och en man är ska man kunna göra undantag. Då man anser att det kan vara för barnets bästa. Enligt direktiven skulle den del av uppdraget som avser erkännande av utländska barnäktenskap redovisas i ett delbetänkande. På så vis upprepas övergreppet gång på gång.


Det beräknas att ca miljon bilder av sexuella övergrepp mot barn finns dokumenterade på nätet(6). Tillfälliga äktenskap eller tvångsäktenskap. En del av den kommersiella sexuella exploateringen av barn som man sällan talar om är så kallade tillfälliga tvångsäktenskap.


Ett tvångsäktenskap är ett äktenskap som ingås trots att endera eller båda parterna inte vill det eller ett äktenskap som ingås med stor inblandning av andra än det blivande äkta paret.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения