пятница, 1 июля 2016 г.

Vad äter sköldpaddor

Sköldpaddor i kulturen. I antikens Grekland förknippades sköldpaddor med herdeguden Pan. Berömda sköldpaddor i senare populärkultur är Skalman i Bamse, Teenage Mutant Ninja Turtles och TV-spelshjälten Marios fiender Koopas. I vissa länder i Oceanien är det mycket vanligt att man äter grillad sköldpadda.


Det finns totalt sju arter av havslevande sköldpaddor. Havssköldpaddor (Cheloniidae) är en familj i ordningen sköldpaddor , med sex arter.

De ingår tillsammans med havslädersköldpaddor (som är placerade i en egen familj, Dermochelyidae) i överfamiljen Chelonioidea inom ordningen sköldpaddor (Testudines). Den sköldpadda är en återgång till den tid då dinosaurierna. Jordmånen i sköldpaddornas naturliga hemvister är vanligen extremt kalkrik, och de får i sig av denna kalk dels genom att kalket inlagras i växterna, dels när de bökar och äter på marklevande växter. I havet lever många fantastiska varelser: delfiner, sköldpaddor , valar, rockor, bläckfiskar och svärdfiskar.


Landsköldpaddor bor runt om i världen i en mängd olika livsmiljöer, från tempererade skogar till hårda, torra öknar. För att säkerställa att din sköldpadda utvecklar en hälsosam aptit, se till att det blir solljus i minst timmar om dagen. Använda en lampa för att komplettera dagsljus på grumlig eller regniga dagar. Havslädersköldpaddan äter nästan bara maneter, den har käkar som skulle ta skada om den åt hårdare föda.


Vuxna oäkta karettsköldpaddor är rovdjur, de äter olika sorters krabbor och andra kräftdjur, snäckor och musslor och andra ryggradslösa djur, medan ungar äter både andra djur och växter.

Detta beror på arterna av känguru. Eftersom sköldpaddan sover och inte äter , kommer den därmed att gå ner kraftigt i vikt. Vad äter en sköldpadda ? De behöver som tur är inte någon exotisk mat, och det är väldigt enkelt att mata afrikanska sköldpaddor. Om sköldpaddan i stället läggs för kallt kan den riskera förfrysningsskador.


Det mesta av den mat de äter kan man hitta utomhus. Du kan också lägga till andra saker för att det ska bli ännu godare. Afrikanska sköldpaddor. De afrikanska sköldpaddan kommer ursprungligen från Nord- och Centralafrika. Vissa hajarter trivs bäst långt ner i mörkret på flera hundra meters djup, medan andra håller sig till korallreven eller simmar ute i det öppna havet.


Förutom gräs, de äter unga skott och anbud blad av infödda buskar. En del arter är allätare och lever av fiskar, kräftdjur, sköldpaddor eller marina däggdjur som sälar. Andra äter plankton och får i sig föda genom att filtrera vatten när de simmar. Tänkte slänga in ett inlägg nu då, och jag hoppas verkligen någon kommer gilla min blogg!


Det rekommenderas att mata den inhemska sköldpaddan under dagtid när det exotiska husdjuret är mest aktivt. När det gäller maten till en vattensköldpadda råder det delade meningar, vissa påstår att man ska ge mer animalisk föda och vissa. Det är också tillåtet att ge mat med kvällens början, men alltid några timmar före nattens sömn.


Bebissköldpaddor är bedårande och gör underbara husdjur, men skulle du veta det bästa sättet att mata en? Dessa pellets i husdjursbutiken kan vara praktiska, men vad är faktiskt i dem.

Nu är din chans att ta reda på vad sköldpaddor äter och hur man kompletterar traditionell sköldpadda för optimal hälsa.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения