Migrationsverket har med stöd från Länsstyrelsen Östergötland tagit fram denna webbutbildning om hedersrelaterat våld och förtryck. I denna utbildning får du bland annat lära dig om mänskliga rättigheter, hedersbegreppet, hur många som berörs, familjestruktur, lagen om tvångs- och barnäktenskap, HBTQ och heder och om intellektuell funktionsnedsättning och heder. Webbutbildning om hedersrelaterat våld och förtryck.
INGA LEDIGA PLATSER KVAR) Länsstyrelsen bjuder in till en heldagsutbildning i hedersrelaterat våld och förtryck och i risk- och skyddsinstrumentet PATRIARK. Kontrollen kan sträcka sig från vardagliga former av begränsningar i flickors och kvinnors liv som berör exempelvis klädval, socialt umgänge och rörelsefrihet till livsval som utbildning , jobb, oskuldsnorm, giftermål och skilsmässa.
Utbildningen sker i samverkan med Länsnätverket kvinnofrid. Tre dagar om socialtjänstens arbete mot hedersförtryck Spetsutbildning som bl. I Göteborgs Stads verksamheter ska det finnas kunskaper att upptäcka och bemöta vid våld i nära relationer och hedersrelaterat våld. Dialoga – kompetenscentrum om våld i nära relationer och hedersrelaterat våld erbjuder flera kompetenshöjande utbildningar inom området.
Nedan ser du våra olika utbildningar. Ofta handlar det om ett kollektivt våld där flera personer i familjen eller släkten är med och förtrycker och utövar våld. Under utbildningen får du kunskap om vad hedersrelaterat våld och förtryck är och hur du kan förebygga det.
Syftet med denna utbildning är att ge baskunskaper, för att stärka personal som i sitt arbete möter barn, kvinnor och män som är utsatta eller riskerar att utsättas för hedersrelaterat våld och förtryck. Vid kurstillfällena, som omfattar en och en halv dag, varvas föreläsningar med diskussioner. Dialogas utbildningar är efterfrågade och blir snabbt fullbokade.
Ibland blir det dock avbokningar och ibland sätter vi in fler platser. Blir du utan plats, håll koll under respektive utbildning för att se om anmälan öppnat på nytt. Mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld och förtryck är några av våra största samhällsproblem. Vi måste öka kompetensen och kunskapen om våldet. Jag är därför glad över att regeringen nu har beslutat om flera viktiga satsningar inom detta område.
När det gäller hedersrelaterat våld och förtryck är kontrollen av flickors och kvinnors sexualitet central och starkt knuten till kollektivet. Du kanske försöker komma åt den här webbplatsen från en säker webbläsare på servern. Länsstyrelsen Kalmar län och Kommunförbundet Kalmar län bjuder in till en utbildningsdag i manualbaserad riskbedömning för hedersrelaterat våld och förtryck. Webbkurs heder är framtagen av länsstyrelsen.
Utbildare är Maria Hagberg som har en gedigen och mångårig kunskap inom området hedersrelaterat våld och förtryck. Skyddsverksamhet för personer som utsätts eller riskerar att utsättas för hedersrelaterat våld och förtryck. Erbjuder även rå stöd och utbildning.
Kursinnehållet belyser hur mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld konstrueras som sociala problem utifrån olika perspektiv och kontexter samt i relation till socialt arbete.
En första del omfattar ett globalt och historiskt perspektiv på hedersrelaterat våld. Kungsbacka satsar på utbildning om våld. Alla anställda på förvaltningen för individ- och familjeomsorg, cirka 8personer, ska utbildas med stöd av webbkursen om våld som tagits fram av Nationellt centrum för kvinnofri Socialstyrelsen och. Filmerna riktar sig till unga, yrkesverksamma, vårdnadshavare och till ansvariga myndigheter och politiker.
Hedersrelaterat förtryck och våld Här finns filmer om hedersrelaterat förtryck och våld. Utöver den förebyggande och akuta verksamheten bedriver TRIS även en metod- och utbildningsverksamhet. TRIS har genom åren utbildat en rad myndigheter, organisationer och andra aktörer i hedersrelaterat förtryck och våld. Ett handläggningsstöd för socialtjänsten om hedersrelaterat våld och generationskonflikter kring traditioner, seder och bruk.
Att utveckla en handlingsplan i skolan Länsstyrelsen Östergötland Ett metodstöd för arbete mot hedersrelaterat våld. Syftet var att genom både teori och praktiska fall öka förståelse och kunskap i arbetet med människor som är utsatta för hedersförtryck – en utbildning som socialsekreterarna ska kunna använda direkt i det dagliga arbetet. Ungdom och Familj i Spånga - Tensta kring hedersrelaterat våld och förtryck samt arbetsmetoder och bedömningsverktyg för denna typ av ärenden.
Комментариев нет:
Отправить комментарий