пятница, 11 мая 2018 г.

Depression självhjälp

Få bort depressionen i dag med ljudbok. Dina tankar och känslor kommer att förbättras gradvis, inte omedelbart. Med hjälp av boken Att lära sig leva med bipolär sjukdoEn guide, delar vi med oss tips och råd för självhjälp till dig med bipolär sjukdom. Självhjälp vid bipolär sjukdom.


Ladda ner boken gratis längst ner i artikeln. Så ta jobbet i din egen takt och ställ inte för höga krav på dig själv.

Trots detta måste du gå emot din depression och försöka ta dig ut. Du måste börja umgås med människor igen och börja göra saker. Depression kan behandlas på många olika sätt. Samtalsterapi är det vi rekommenderar i de flesta fall. Men det finns även antidepressiva läkemedel och självhjälp.


Du kan läsa mer om antidepressiva läkemedel här. Vid akut behov, kontakta någon av de hjälplinjer som finns. Man blir nedstäm helt utan energi, håglös, känner ofta skuld inför vad man gjort under den maniska fasen.

Man känner sig ointresserad av allt, lider av sömnstörningar och dålig aptit. För de flesta innebär det en upplevelse av ledsenhet, hopplöshet och ensamhet. Till skillnad från människor med t. Det är mycket vanligt med depression i hela världen. Bara i västvärlden blir hälften av alla kvinnor, och en fjärdedel av alla män, deprimerade någon gång under sitt liv.


WHO (Världshälsoorganisationen) klassar depression som den fjärde vanligaste anledningen till allvarlig ohälsa i världen. Vanliga symptom som tyder på att du är drabbad av årstidsbunden depression , SA är ökat sug efter socker och kolhydrater samt extrem trötthet. Annars liknar SAD en ”vanlig” depression med symptom såsom nedstämdhet, ointresse för sådant du tidigare varit intresserad av och koncentrationssvårigheter.


Går det att bota depression med självhjälp ? Du undrar säkert om det är möjligt att besegra sin depression enbart genom att läsa text och arbeta med övningar. Glädjande nog kan vi dock svara ja på den, med hänvisning till den forskning som finns på området. Lust och ork försvinner. Vardagssysslor känns overkligt tunga, koncentrationsförmågan drabbas och sömnproblem är vanligt förekommande. I våras skrev jag en om hur självhjälp kan hjälpa deprimerade.


Några av symptomen som kan uppträda är följande: Ilska och irritation. Barnet eller tonåringen kan uppträda mycket irriterat och bli utåtagerande. Materialet på sidan är relaterat till behandling av depression enligt Beteendeaktivering.

Till höger på sidan finns material för nedladdning. Vid depression finns ibland en yttre utlösande faktor, men sjukdomen kan också komma fullständigt oförklarligt, både för den drabbade, familjen och vännerna. På så sätt kan en depression skilja sig från sorg och ledsenhet orsakad av yttre händelser.


Eftersom jag läst en del bra böcker om depression vill jag tipsa om ett par av dem här. De flesta som är bra är på engelska, men jag tänkte att jag skulle tipsa om bra böcker om depression på svenska. Nio tips som kommer göra att du mår bättre. Om någon i din närhet pratar om självmord.


Modul – Introduktion till depression. Målet med sessionen är att inleda behandling och att patienten ska få börja registrera sitt mående i en aktivitetsdagbok. Som grund för detta presenteras en KBT-modell för depression som utmynnar i en rational för beteendeaktivering.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения