пятница, 18 мая 2018 г.

Behöver prata med psykolog

Hos oss arbetar över 1leg. Träffa någon helt utan väntetid eller remiss. Ta del av dina journalanteckningar. Säker inloggning via ditt bankid. Om psykisk ohälsa och behandling.

Vill du jobba som psykolog hos oss? Jobba på distans med Mindler. Ta reda på hur Mindler fungerar. Du behöver bara ditt BankID och internet. Legitimerade behandlare över hela sverige.


Hitta en samtalskontakt som passar dig. Maila eller ring och boka in en samtalstid! Boka Hotel Antiche Terme och spara upp till med Agoda!

Du kan få hjälp av den du pratar med att förstå varför du mår som du gör, och vad som behöver förändras. Under ett samtal sitter ni ofta ner och pratar med varandra. Den du pratar med kan ställa frågor som får dig att tänka på saker på ett nytt sätt.


Vem behöver prata med en psykolog ? Få råd vid psykisk ohälsa, krissamtal, familjerådgivning, bätte självinsikt och självkänsla. Du kan börja med att boka tid på en vårdcentral eller en psykiatrisk öppenvårdsmottagning. Där får du prata med en läkare som kan skriva en remiss till en kurator, psykoterapeut eller psykolog. Ibland behövs ingen remiss. Med Mindler får du dessutom möjligheten att själv välja vem du vill prata med.


Prata med en psykolog online. Jag önskar att jag då hade vetat att man kan prata med en psykolog online. Vad smidigt det hade varit, jag hade inte ens behövt gå utanför dörren. Mindler är en app där du kan träffa psykologer online genom videosamtal. Att gå i psykoterapi och träffa någon att prata med när man mår psykiskt dåligt kan vara en god idé i de fall där man upplever att man behöver hjälp på vägen tillbaka till ett bättre mående.


Att hitta och träffa en psykolog eller psykoterapeut kan vara både svårt och nervöst. Oftast brukar det vara så att en husläkare skriver remiss till en kontakt med psykolog , oftast till de psykologer som är knutna till vårdcentralen, i annat fall till psykiatrin där du bor. Naturligtvis måste läkaren få veta lite om varför du önskar få träffa en psykolog , men som regel behöver de inte veta särskilt mycket.

Du måste inte möta någon ansikte mot ansikte utan kan om du vill välja telefonterapi eller chatt-terapi. En legitimerad psykolog eller psykoterapeut kan i ett så kallat bedömningssamtal hjälpa dig att sätta ord på det som är svårt för dig. Oftast betalar du själv hos psykolog , och det kan bli någon tusenlapp per gång. Om du ffa behöver prata med någon som lyssnar, och inte just en psykolog , brukar många vårdcentraler ha kuratorer som man kan få prata med , och sedan kanske bedöma om man behöver gå i terapi.


Det kan ju vara ett bra alternativ att börja där. Letar du efter en psykolog i Norrköping? Du laddar enkelt ner appen till din telefon och du loggar in med BankID och skapar ett. Via vår app kan du enkelt träffa en psykolog helt utan väntetider samt till vanlig landstingstaxa.


Det som är viktigt att prata om är sådant du bär inom dig och sådant du minns, så du behöver inte repetera eller ta med dig något särskilt material. Om man känner ett behov av att prata ut med en utomstående, har mindre problem som man behöver rådgivning kring eller liknande så är det alltså i första hand en kurator man går till. Men om man mår väldigt dåligt, är deprimerad , har större problem i sin vardag eller i relationer och så vidare, då är det en psykolog man vänder sig till. Vi förstår att det kan kännas jobbigt och att prata med någon när man mår dåligt kan ibland vara precis det som man behöver. Ett första steg du skulle kunna ta är att kontakta din vårdcentral och genom din husläkare få en remiss till en psykolog eller kurator inom sjukhuset.


Våra psykologer kan inte skriva ut recept på antidepressiva läkemedel. Om du behöver receptbelagd medicin kan psykologen hjälpa dig att boka ett digitalt besök hos någon av våra läkare. Behöver du någon att prata med , någon som lyssnar och som kan vägleda dig i din livssituation? I så fall kan du vända dig till våra psykologer för psykologsamtal. Nu har han varit på behandling knappt dagar och ska kanske komma hem och fortsätta behandling hemifrån.


Detta klarar inte jag. Känns inte som att han klarar detta ensam efter daga. I isolering där han inte haft möjlighet att prata med någon eller få någon hjälp med missbruket utan bara med välmåendet.


Har du funderat på att gå i terapi och samtala med en psykolog ? Kanske har ditt liv kantats av svårigheter och motgångar, eller så har du kanske hamnat i en livskris som har kommit som en blixt från klar himmel?

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения