вторник, 8 мая 2018 г.

Besiktningsperiod

Välkommen till Besiktningsperiod. Här kan du kontrollera när det är dags att besiktiga din bil, lätt lastbil, med mera. Det är besiktningsföretagen, inte Transportstyrelsen, som brukar skicka ut erbjudande om tid för kontrollbesiktning, men det finns inte något krav på att de måste göra det. Du är alltid själv ansvarig för att ditt fordon är besiktat i rätt ti så om du inte får något erbjudande måste du själv kontakta ett besiktningsföretag.


Den maj började de nya besiktningsreglerna gälla. Här kan du läsa mer om när din bil ska besiktas och vad du behöver tänka på.

När skall jag besikta min bil? Kontrollbesiktningen görs för att minska antalet olyckor som orsakas av tekniska fel samt för att reducera onödigt stora utsläpp av miljöskadliga ämnen. Som vanligt inom EU så skall det bli samma för alla och bilbesiktningen är inget undantag. I år börjar nya besiktningsregler gälla och de är en anpassning till EU-lagstiftningen. Din bil ska besiktas en viss tid på året, beroende på vad den har för slutsiffra i registreringsnumret.


Om det exempelvis är har bilen en besiktningsperiod från februari till juni och får körförbud juli om ingen besiktning gjorts. Vi garanterar en bilbesiktning inom timmar. Om du inte besiktar fordonet i ti får du automatiskt körförbud (så kallat inträtt körförbud).


Fordonet får då bara köras kortast lämpliga väg till en verkstad för reparation och till besiktningsföretag för kontrollbesiktning, under förutsättning att fordonet är påställt.

Vi besiktar dina lätta fordon inom timmar! Bland annat slopas de fasta besiktningsperiod erna. Och det gäller att vara extra uppmärksam om du har slutsiffra eller – du kan riskera.


Sista siffran i registreringsnumret visar vilken besiktningsperiod du har. Se när du senast måste besiktiga bilen. Inom kort träder nya besikningsregler i kraft. Därmed ändras din besiktningsperiod.


Dags att besiktiga bilen? Läs vår guide och få bättre koll på besiktningsperiod erna. Riddermark Bil, störst i Sverige på begagnade bilar. Jag har besiktningsperiod från sep. Kan jag besikta redan under augusti.


Som du säkert vet så är det lag på att alla bilar som rullar på våra vägar skall vara besiktade. Men det finns en del regler kring när bilen skall besiktas. Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om besiktning och våra tjänster.


Använd gärna sökfältet nedan. Hittar du inte svaret är du välkommen att. Vi utför kontrollbesiktning av olika typer av fordon.

Boka bilbesiktning hos Carspect!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения