понедельник, 7 мая 2018 г.

Känslor psykologi

Känslor psykologi

Känslor varar endast en kort stund om vi inte gör något för att hålla fast vid känslan eller trycka bort den. Låt känslan få ha sin gång och sedan klinga av i styrka. Känslan kanske är obehaglig, men känslor är aldrig farliga, så försök tillåta den, i alla fall en liten stund. Känslor och psykoterapi är en omistlig kunskapskälla som ger användbara verktyg till psykologer, psykoterapeuter, psykiatriker och andra som bedriver psykologisk behandling, samt studerande till dessa yrken.


Känslor psykologi

Bokens förord är skrivet av Steven C. Hayes, professor i psykologi vid University of Nevada i Reno. Tolerans för våra känslor. Inom psykologi förklarar vi vanligtvis för patienter och försöker få dem att helt förstå att deras beteende, utöver negativa tankar, är orsaken till deras problem. Innan dessa beteenden upphör kommer den känslomässiga skadan förbli.


A tt psykologi är ett intressant ämne är svårt att bestrida då det handlar om oss själva, är berättelsen om vårt inre liv. Psykologi – vetandet om människans mentala värld. Kunskap om psykologi blir därför vägen till kunskap om vilka vi är, vår mänskliga omgivning och interaktionen där emellan. Det biologiska perspektivet förutsätter att beteenden, tankar och känslor kan förklaras med kroppsliga processer. I fokus för den biologiska psykologin ligger ofta nervsystemet och hjärnan, denna del av psykologin kallas för neuropsykologi.


Här kan man titta på hur olika delar av hjärnan kontrollerar olika områden, som minne och språk. En känsla kallas tillstånd som rädsla, vrede eller sorg, som de flesta människor har erfarenhet av men som kan vara svåra att definiera. Ett allmänt kännetecken hos känslor är att de har ett föremål, det som känslan riktar sig mot.


Känslor spelar en central roll inom psykologin , men även inom filosofin och kognitionsvetenskap. Dessutom behandlar kunskapsområdet kunskaper om mänskliga beteenden, känslor och tankar men även hur verklighetsuppfattningar och självbilder påverkas och formas utifrån de tidiga psykologiska perspektiven. I detta ingår beteenden och mentala processer som inkluderar perception, kognition, uppmärksamhet, affekt ( känslor ), intelligens, fenomenologi, motivation, personlighet och hjärnans funktioner. Känslor ger oss kraft, driv och fördjupar livsupplevelsen.


Men de kan också göra att vi beter oss på sätt som vi inte förstår eller gillar, och bli ett hinder för oss. Här ger två erfarna psykologer praktiska tips och strategier för hur vi kan hantera svåra känslor i vår vardag. Aktuellt innehåll med hög kvalitetMed Tankar, känslor och beteenden får du ett digitalt läromedel av hög kvalitet med innehåll som alltid är aktuellt. Socialpsykologi är ett brett ämne som rör sig inom såväl psykologins dimensioner som sociologin och handlar om att försöka förstå hur människans tankar, känslor och beteende påverkas av andra människors sociala närvaro. Undervisningen i ämnet psykologi ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om de komplexa faktorer som påverkar beteende, känslor och tankar hos människan både som individ och tillsammans med andra.


Utbildningar inom psykologi. Med detta menas människans beteende, tankar, känslor och samspel med andra människor. Vi utbildar, handleder, bloggar och skriver om ny forskning och metodutveckling inom verksam psykologi. För att följa vår rapportering och reflektioner kring den senaste forskningen och klinisk innovation inom verksam psykologi – prenumerera på vårt nyhetsbrev. Julen upplevs av många som en påfrestning på familjerelationerna.


Känslor psykologi

Gamla konflikter kommer upp till ytan. Minsta avsteg från gamla traditioner väcker oproportionerligt starka känslor. Vad är det som gör just julen till familjestridernas högtid nummer ett?

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения