вторник, 15 мая 2018 г.

Oseriösa telefonförsäljare

Oseriösa telefonförsäljare

Oseriösa telefonförsäljare har länge varit ett utbrett samhällsproblem, ett problem som även till viss del uppmärksammats av lagstiftarna. Problemen med oseriösa telefonförsäljare var som störst för ungefär fem år sedan. Framförallt äldre lurades på abonnemang av olika slag och väldigt många vittnade om att de inte begripit att de tackat ja.


Inte sällan hade konsumenterna klart sagt nej men ändå fastnat i ett abonnemang som var svårt att ta sig ut ur. Hur kommer det sig att den här problematiken ökar trots att det nästan dagligen larmas om oseriösa företag? Vi är lite faktiskt lite förvånade att det här fortsätter år efter år, trots alla varningar.


Jag skulle nog påstå att många är godtrogna. Raseriet mot oseriösa telefonförsäljare har nu nått fram till regeringskansliet. Här sitter konsumentminister Per Bolund och lyssnar när svårt sjuke Sten-Olov luras teckna ett dyrt telefonabonnemang. Han är ju väldigt tydlig med att han inte vill fortsätta samtalet.


Oseriösa telefonförsäljare

Mikosoft att min computer behöver uppgraderas. Dock förstod jag inte ett ord utrikiska, pratar bara svenska när jag är i Sverige. Att som andra åtgärd införa ett krav på skriftligt avtal vore dessutom helt verkningslöst mot oseriösa telefonförsäljare.


Wahlroth, eftersom avtalen skulle bli elektroniska. Med hjälp av NIX-Telefon kan du identifiera de kunder som inte vill bli kontaktade via telefon. Det gör att ni som företag kan agera etiskt och affärsmässigt på. Sidor såsom Eniro samt Hitta listar ofta inte telefonnummer från telefonförsäljare , dessa kan du dock hitta här.


Med er hjälp bygger vi upp nummerlistan, lägg därför gärna in uppgifter så fort du tagit emot ett samtal. De ger ett falskt intryck av att ringa från PiteEnergi och säger att de ringer på uppdrag av oss eller att de har ett samarbete med oss. SSAB skrev:Ett tips på hur oseriösa telefonförsäljare kan hanteras smidigt: Jag ber dom vänligt att vänta ett ögonblick, vartefter jag låter bli telefonen tills dom lagt på.


Var försiktig när du blir uppringd av telefonförsäljare du inte känner till. Ett enkelt tips är att avsluta samtalet för att undvika att få en oönskad faktura. Gör en polisanmälan när du har fått en faktura på något du inte godkänt eller när du anser att du har blivit vilseledd. Med oseriösa metoder har de lurat äldre att byta telefon- och elabonnemang.


De drabbade tror att de gått med på att företaget skickar hem lite information. Blir du ofta störd av påstridiga oseriösa telefonförsäljare ? Du är långt från ensam. Slipp telefonförsäljare med Mobinix Visst är det störande att bli uppringd av försäljare som man sedan har svårt att bli av med? Konsumentverket har flera gånger uppmärksammat att kunder känt sig lurade från telefonförsäljning. Det finns tjänster så som nixtelefon.


Alla de senaste nyheterna om Telefonförsäljare från Dagens Nyheter. Här hittar du alla artiklar om Telefonförsäljare från dn. Varnar för oseriösa telefonförsäljare : Det är ett jätteproblem Eskilstuna Konsumenter i Eskilstuna och andra delar av landet har drabbats av telefonförsäljare som ger sken av att ringa från deras befintliga operatörer för att erbjuda sänkta priser. Så slipper du oseriösa telefonförsäljare. Ett sätt att slippa telefonförsäljare är att ”nixa” sitt telefonnummer.


Men se upp för oseriösa nix-aktörer och tävlingar på nätet där du godkänner att företag ringer upp. Alla har en eller annan gång kommit i kontakt med telefonförsäljare av en produkt eller tjänst. I några uppmärksammade fall har telefonförsäljare varit särskilt påstridiga och riktat in sig på äldre.


Nu vill regeringen skärpa lagen för att sätta stopp för de oseriösa aktörerna och stärka konsumentskyddet. Om du bestrider fakturan kan det oseriösa företaget ändå välja att skicka ett föreläggande till Kronofogden och då får du automatiskt en betalningsanmärkning, så det bästa är att säga nej till alla telefonförsäljare , säger Filip. This video is unavailable. KO stämmer tre oseriösa telefonförsäljare Tre bolag kopplade till oseriös telefonförsäljning stäms av Konsumentombudsmannen (KO). Svenska telebolaget och Svenska elbolaget har dragit på sig särskilt mycket anmälningar och klagomål, men även Nytel har överträtt lagar och regler, enligt KO.


Varningslistan varnar för bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande. Att ett namn saknas på listan är dock ingen garanti för att verksamheten är seriös. Uppringd av telefonförsäljare Återkommande telefonsamtal från telefonförsäljare kan stoppas genom att ansluta sig till NIX, numer kan du även spärra mobiltelefon hos NIX.


SMS från utlandet Får du SMS från utlandet gällande en annons som du har på tex Blocket?

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения