четверг, 24 мая 2018 г.

Hur lång tid tar skilsmässa med barn

Hur lång tid tar skilsmässa med barn

Om man vill veta mer exakt hur lång tid det kommer att ta är det bäst att ringa tingsrätten och fråga vad deras handläggningstid är för tillfället. Att få alla papper korrekt ifyllda möjliggör en snabb skilsmässa. Läs mer om detta på sidan Hur går en skilsmässa till.


Hur lång tid tar skilsmässa med barn

Hej jag är i en situation där jag har lite funderingar hur lång tid processen tar när man ansöker om skilsmässa om man har barn. För lite mer än ett år sedan så började en tjej på mitt jobb och vi fick väldigt bra kontakt nästan direkt, hon är otroligt vacker och jätte trevlig. Hur långt tid tar det egentligen att gå igenom med en skilsmässa ? Det finns två faktorer som påverkar tiden för en fulländad skilsmässa. Beroende på hur situationen ser ut kring just er skilsmässa och tingsrättens handläggningstid kan det variera en aning när det kommer till att gå igenom med en skilsmässa. Hur lång tid en skilsmässa tar är beroende av en rad olika faktorer.


En avgörande faktor för hur lång tid en skilsmässa tar är om den måste föregås av betänketid. Men det finns även andra faktorer som påverkar hur lång tid det tar innan skilsmässan kan beviljas av domstolen. I en skilsmässa kan barn reagera med vrede, sorg eller depression. Om barnet inte får det bättre, när förhållandena blir normala igen, genom att ni pratar om allt, och är öppna för det som händer, kan ni överväga att få en vägledare som kan hjälpa till att förklara hur du ska prata med barnet. Ibland blir inte livet som man har tänkt sig.


Kanske har du inte trivts i din relation och funderat på att skilja dig under en längre tid , kanske har beslutet fattats plötsligt av en händelse du inte vill leva med. Oavsett vad det är som har fått dig att vilja skilja dig har vi satt ihop en guide till hur du går tillväga och vad som. En del separerar efter en längre tid av svårigheter och konflikter. Andra har haft det bra tills något plötsligt händer.


Vissa separationer går snabbt, andra drar ut på tiden. Omständigheterna kring separationen kan spela en roll för hur du mår och för hur lång tid det tar att finna dig i det som har hänt. De flesta föräldrar känner nog också igen att skilsmässan tar mycket av ens kraft.


Både innan man kommer till beslut och tiden efter. Det kan vara svårt med ork över för barnet , hitta svar på barnets frågor, ta emot reaktioner som kan komma. Barn kan bli ledsna, arga, bråkiga, tysta – eller jätteduktiga, för att de förstår att.


Skilsmässan gäller från den dag domen vinner laga kraft, alltså normalt tre veckor efter domens datum, då tiden för överklagandet har gått ut. Tingsrätten skickar då ett meddelande om skilsmässan till Skatteverket som registrerar den. Först när skilsmässan vunnit laga kraft kan man gifta om sig på nytt. Det allra viktigaste är att man ska ha bestämt sig innan, ta inte upp det med barnen om ni fortfarande bara funderar på det. Förklara också att ni har sex månaders betänketid och sedan ska ta det slutgiltiga beslutet.


Hur mycket eller lite ska man berätta? Gör ni det och är beredda ta risken att något blir fel eller drar ut på tiden , så kan ni spara pengar. Risken med att skilja sig själv är främst att något blir fel kring vårdnaden eller att skilsmässan drar ut på tiden på grund av att ni måste komplettera med någon handling ni glömt. Tingsrätten kan meddela dom på äktenskapsskillna som det heter, på några veckor – om ni inte har barn.


Har ni gemensamma barn under år, eller har någon av er barn under år som ni bor tillsammans med , måste äktenskapsskillnaden föregås av sex månaders betänketid. En skilsmässa utan barn behöver inte ta lång tid alls. Om endast en av makarna önskar skilsmässa kan den andra maken tvinga fram en månaders lång betänketid.


Efter denna period tagit slut kan den maken pånytt ansöka om, och genomdriva äktenskapsskillnaden hos tingsrätt som meddelar detta genom dom. Om ni har barn behöver ni också ta ställning till var barnen ska bo och eventuellt underhåll. Bra att veta för dig som ska skiljas eller separera. Det är främst under det första levnadsåret som barn bör ha någorlunda kontinuerlig kontakt med åtminstone en vårdande vuxen och att kontakten under denna tid inte bör ha längre avbrott.


Med tiden bör ni låta övergången till den andre föräldern bli mjuk med först hela dagar och sedan successiva övernattningar. Behöver ni hjälp med hur umgänget och boendesituationen ska se ut kan ni ta hjälp av äktenskapsrådgivningen, socialtjänsten eller familjerätten i din kommun. Växelvist boende blir allt vanligare, men de flesta barn har primärt en boendeförälder.


Socialstyrelsen har gett ut en skrift om saker man kan behöva tänka på. I en separation eller skilsmässa kommer du i kontakt med känslor från dina tidigare separationer. Dessa känslor färgar upplevelsen av den nuvarande separationen.


Om du som barn kände dig trygg eller otrygg spelar en stor roll i hur du som vuxen klarar av en separation.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения