понедельник, 14 мая 2018 г.

Lp skivor som är värda pengar

Lp skivor som är värda pengar

Fri frakt vid köp över 500kr. Männen är ingen ny grupp som funnit vägen till gamla vinylskivor. Enligt Stefan har de aldrig slutat samla på skivor. Vinyl är inget nytt fenomen utan det har tillverkats hela tiden även om det bara var i en liten upplaga. Alla Stones och Dylan har hela tiden funnits på vinyl.


Lp skivor som är värda pengar

Vad är det som driver kunderna? Trippel-LPn med Kent som släpptes under fredagen kan jag tänka mig att många ser som en lukrativ investering, då den på sikt kan tänkas bli hett eftertraktad på begagnatmarknaden, säger Sofia Hagelin, Tradera. Säljs för dyra pengar ” Det är dock inte bara nya skivor som för dyra pengar. Kents tidiga original- LP är i begränsad upplaga och kostar många tusen.


De är inte värda mer än nypris. De som inte funkar generellt sett är religiösa plattor, dansban storbandsjazz och klassiskt. Det finns naturligtvis undantag. Från gamla, unika exemplar till nya, exklusiva utgåvor, här är topplsitan på de mest värdefulla skivorna i världen.


Din gamla skivback därhemma kan innehålla exklusiva vinylplattor värda fantasisummor. En tidig Beatles ”White album” är värd över en miljon kronor, säger Stefan Jacobson på Pet Sounds. LISTA: Här är vinylskivorna som är värda pengar ! Uppdaterat: Tjäna tusentals kronor på dina Kent- skivor ! Hej ,,jag har en o mycket ovanlig. Och dyrast är deras avvikningar: promotionplattor och små upplagor. Gå in på Tradera och Ebay för att se slutpriset på vinylskivorna.


Det kan ge dig ett hum om vad de är värda. Det här är jättesvåra grejer, säger han. KOlla på ebay vad skivorna går för, LP skivor betingar inte direkt något högt värde, visst om du har någon väldigt sällsynt skiva osv.


Men som sagt, finns inga listor med värden som stämmer. Jag har sett den, men inte så ofta. Den är i fint skick och det är en första pressning.


Vi skulle sälja den för mellan 3och 5kronor, så du skulle nog få 2för den, säger Anders Kristensson. Hur ska jag veta vad mina är värda , och var ska man sälja de? Alla skivor är i absoluta toppskick. Mono, stereo, första utgåvan, och så vidare.


Vissa versioner är mycket mer värda än andra, liknande sådana. Skicket på din LP En mycket viktig egenskap som bidrar till vinylskivans värde är dess skick. En skiva kan vara allt från sämsta skick till bästa. Allting som är släppt på skivbolaget ”Vertigo”, är värt mycket pengar.


Bathory – Bathory Den här skivan brukar kallas för ”Gula geten”, och är en extremt eftertraktad platta. Var du i punksvängen och samlade på dig en trave vinylsinglar? Rota igenom förrådet – skivorna kan vara värda tusenlappar. Så beskriver du skivans skick på rätt sätt. Så säljer du skivorna.


Experten: ”Vinylboom just nu”. Men för att inbringa stora pengar. Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar. Den genomsnittliga LP - skivan brukar inte dra in så mycket pengar , men det.


Det är , så klart, på grund av detta som denna skiva är värd så mycket och är så. Som fattig arblös har jag hittat en guldgruva i klädkammaren. Ca 4lp och lika många singlar.


Det är nästan uteslutande hardcore punk och gothrock. Har inte tänkt så mycket på dom då jag inte ens har en vinylspelare längre. Ringde en kille som hade annons i lokaltidningen och gallrade ut de jag absolut inte ville ha kvar.


Priset kom sig inte främst från att Ringo ägt den, utan för att de första två miljoner exemplaren av skivan numrerades. Vad kan jag tänkas få betalt om jag har en skiva som Du vill köpa? Annars är det en tredjedel av vad jag tar ut i butiken.


Först kopierade jag skivorna till CD innan jag sålde skivorna till en skivhandlare som var specialist på vinyl. Det var artister som var populära på 70-talet. Jag fick 1kronor backen. Kollade på Tradera och där ligger priset från kr till kr beroende på artist. Gamla LP :n är ju ingen guldgruva direkt.


Man ser ibland skivor som inte ger ett skit på eBay, men folk i Sverige ger några hundralappar för. Ett lysande exempel är Neil Youngs första skiva , som för det mesta är sena 70-talspressar (aldrig sett förstapressen på Tradera iaf), och de brukar folk buda på.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения