вторник, 22 мая 2018 г.

Behöver prata med någon akut

Boka Hotel Antiche Terme och spara upp till med Agoda! Som närstående kan det kännas mycket värdefullt att prata med andra med liknande erfarenheter. Du behöver inte vara medlem för att kontakta en patientförening eller närståendeförening. Behöver du prata med någon akut ? Här har vi samlat telefonnummer där du kan hitta någon att prata med när det känns som jobbigast. Det finns hjälp att få!


Behöver prata med någon akut

Du som behöver prata med någon , här finns en lista på organisationer som erbjuder stöd på telefon, chatt och mejl. Du kan även kontakta en patientförening, om du behöver stöd från personer som har egen erfarenhet. Oavsett hur situationen ser ut är det viktigt att prata med någon och att få stöd. Därför finns det olika organisationer som du, anonymt, kan kontakta och få hjälp.


Att kunna vara anonym kan innebära att man vågar ta ett första steg mot att förändra sin situation. Orsakerna till att man ringer är många. Gå till din vårdcentral så får du hjälp därifrån med remiss till en vårdenhet.


Du kan antingen boka en tid eller gå dit när de har öppet för lättakut. BRIS hjälptelefon för barn som vill prata med en vuxen om vad som helst. Ingenting är för stort eller för litet. BRIS vuxentelefon är till för vuxna som behöver någon att prata med kring frågor och oro som rör barn. Ungdomstiden kan vara en rolig men också jobbig tid.


Om du behöver någon att prata med. Många känner en press att passa in, samtidigt som de vill hitta sig själva. Ibland behöver du dela sina upplevelser, sina tankar och känslor med någon som lyssnar. Mer information om öppettider finns på jourhavande-medmanniska. Vill du prata med en präst?


Prästen som du får prata med har absolut tystnadsplikt, vilket innebär att ingenting av det som du säger sprids vidare till någon annan. Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Jourhavande präst lyssnar, och det som sägs stannar mellan er.


Här finns både skolsköterska, skolkurator och skolpsykolog som du kan få hjälp av, beroende av vilken sorts hjälp du behöver. Där kan man få kunskap om kroppen, sex, alkohol och droger, självkänsla, att må dåligt och mycket. Jag tror alla människor skulle må bra av att prata med någon.


Behöver prata med någon akut

Ibland har man trauman man måste reda ut, och ibland kanske man bara behöver nysta lite i livet som sker. Vi arbetar med att följa det nya EU-direktivet GDPR (General Data Protection Regulation) och behandlar därmed alla personuppgifter enligt förordningen. Socialförvaltningen erbjuder kostnadsfria råd- och stödsamtal till föräldrar som behöver prata med någon om gränssättning, konflikter i familjen eller oro kring alkohol eller drogbekymmer. Vi är anonyma och du som ringer är för oss också helt anonym.


Vi har ingen anmälningsplikt. Vi hälsar inte med namn och vi kan inte se var du ringer ifrån. Vi som svarar på jourtelefonen är volontärer med blandade erfarenheter och roller i yrkeslivet.


SPEC Riksförbundet för SuicidPrevention kan du ringa varje dag mellan 19. På Mind Forum kan du prata om livet precis som det är. Inga känslor eller tillstånd är för små: Depression, Ångest, Stress, Hopplöshet, Ensamhet, Skam, etc.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения