четверг, 10 мая 2018 г.

Första dagen på praktiken

Boka Praktik Garden, Barcelona. Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Läs riktiga recensioner - boka nu! Enkel och säker bokning online.


SMYGTRÄNA PÅ KONTORSETIKETTEN.

Segla inte in på kontoret första dagen utan att ha tagit reda på förutsättningarna. Ring personalavdelningen eller din blivande chef och ta reda på vad du kommer att ägna dig åt under dina första dagar. Passa på att fråga om det är kostym eller jeans som är standardklädsel om du är osäker.


Jag och två till i klassen är på samma avdelning så vi möttes upp innan i entrén på SöS och var rätt nervösa alla tre. Dagen började sen med en genomgång där vi fick veta mer om avdelningen och hur de jobbar samt berätta lite om oss själva. Ronja Nyström heter jag och är en 21-årig medier, kommunikation och PR student.


Jag har precis börjat min fjärde termin och ju längre tiden på universitet går desto mer känns det som att jag har hamnat helt rätt. Insåg dock att mitt efternamn var fel, men var för stel för att påpeka detta. Antar att det bara är att byta namn nu.

Det stora samtalsämnet för dagen handlade om fönsterputsning eftersom det kom tre killar för att putsa fönster på kommun huset. Slutade praktiken kl två då lunchen tog slut kl ett. Jag hoppas att jag får baka någon dag för det tycker jag är roligt. Ni som missat var jag ska vara någonstans, så ska jag vara på en förskola i närheten av skolan.


Det var jättekul, skönt att göra något helt annat än att bara gå i skolan. Plus att man får vara ute än hel del, vilket man inte får annars på grund av lektioner. Redan en vecka innan eller senast några dagar innan din praktik börjar är det bra om du har kollat upp en del saker om din praktikplats. På så sätt blir du både mindre nervös och gör ett bättre intryck på din praktikplats. Ta till exempel reda på vilken tid du ska vara där första dagen , vem det är som kommer ta emot dig.


Ingen talade engelska så vi fick rita upp ett G på ett papper och haffade alla som såg ut att jobba där. Men på din första dag behöver du nästan agera som på intervjun. Skapa ett gott intryck och agera inte som att du inte vill vara där.


Försök inte för mycket. I lördags kväll var jag hos Sarah som äntligen flyttat hit, vi beställde vegetariska burgare från The barn och snackade om mellan himmel och jord in på småtimmarna. Moa och Lina, Lina bor i samma studentboende som Sarah så de är i princip grannar.


Anpassa företagsinformationen och lägg den på lämplig nivå med hänsyn till praktikantens ålder. Förra veckan var jag hemma sjuk när jag egentligen skulle börjat min praktik på förskolan i fyra veckor. Idag blev min första dag istället.

När jag kom ner till Värnamo körde jag lite vilse och körde förbi en polisbil titt som tätt. De på ekonomiavdelningen var i alla fall väldigt trevliga, så då slapp jag vara nervös något mer. Min handledare var också bra och rolig. Idag följde jag med honom hela dagen och fick se vad han gjorde. Fick också sitta och bokföra alldeles själv vid ett eget skrivbord och med en egen dator (se bild ovan).


Fösrsta dagen på praktiken känndes jätte bra, min handledare är lite galen men hon är jätte snäll. Ska jag vara ärlig så längtar jag tills i morgon. Mr Pom har varit på möte hela dagen och jag har umgåts med hans tre anställda som bara är några år äldre än mig.


När jag åkte hit trodde jag att jag skulle hänga med Pom hela dagarna och bara vara med i bakgrunden. Om du är den självsäkra typen försöker du kanske att imponera på dina nya kollegor genom att dela med dig av dina idéer väldigt öppet, och vara lite påträngande.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения