четверг, 27 июля 2017 г.

Vad får muslimska kvinnor inte göra

Nu har jag ingen hänvisning till Koranen eller så, men jag har läst på flera stora muslimska internetsidor att: Kvinnan får inte säga nej till sexuellt umgänge med sin man om hon inte har en bra anledning. Dessutom är mannen skyldig att ha förspel med kvinnan (så mycket hon behöver) och att tillfredsställe henne ordentligt. Här lär Sveriges förenade muslimer, SFM, ut att kvinnor inte får lämna hemmet, inte bära parfym, inte skoja och inte visa hud.


Hon ska inte gå ut utan tillåtelse från sin man, säger föreläsaren sheikh Muhammad al-Shahrani. De måste väl förstå att vi ifrågasätter deras klädsel? Jag tror att varje islamsk kvinna som lever i ett varmt klimat, någon gång tänkt ”Gud vad skönt att få strosa runt i shorts och linne i denna hetta. Men alla kvinnor har inte samma frihet som vi, utan får helt enkelt göra som alla kvinnor runt omkring dem alltid gjort.


Inte nog med att det är förbjudet att somna på jobbet om du jobbar på en ostfabrik i Ferrara, norra Italien. Om du dessutom är en kvinna med ”elakt och ondskefullt utseende” får du inte ens komma in. Du riskerar att göra mjölken sur.


Tänk på att en muslimsk man får gifta sig med fyra kvinnor samtidigt (se Koranen 4:3). Detta betyder att en man kan välja att avstå från en kvinna men fortfarande tillfredställa sig sexuellt med de övriga. En kvinna däremot får inte gifta sig med flera män.


Månggifte för mannen är tillåtet med upp till fyra fruar samtidigt enligt Koranen Sura 4:under begränsade förhållanden där det krävs att mannen behandlar alla sina hustrur lika för att. CNN har gjort en lista över saker som landets kvinnor får och inte får göra. Trots lagändringen är förbuden alltjämt väldigt många.


LÄS MER: Saudiarabien tillåter kvinnor att köra bil Det här får kvinnor i Saudiarabien göra Rösta och bli valda i allmänna lokala val. Men kvinnliga kandidater får inte valtala inför manliga. Islam stärkte kvinnans roll när hon inte längre sågs som ett lösöre att överföra från far till make.


De blev lika mycket värda som män, med både rättigheter och skyldigheter att ta hänsyn till. Tyvärr faller muslimska kvinnor ofta offer för kulturella avvikelser och en för islam och Koranen främmande kvinnosyn. Kvinnors rättigheter, skyldigheter och val har avhandlats i böcker, artiklar, essäer och föredrag men ledsamt nog vill människor ogärna låta sig övertygas om att islam inte förtrycker muslimska kvinnor.


Vad får muslimska kvinnor inte göra

Oavsett vad muslimska kvinnor gör eller säger för att övertyga världen om motsatsen har ord som slöja, burqa, polygami och. Och dåkom det in Fyra systra som sa. Som muslimsk kvinna upplever jag islam som ett skydd mot det som skadar mig. Jo det kommer en muslimsk kvinna som är sjuk.


Vi kan dra ut sängen i cafeterian sa dom. Vi har ett kontorsrum ledigt. Vad jag har förstått så kan den svenska kvinnan i vissa fall känna sig förnedra nedvärderad eller mindre värd då den muslimska mannen inte besvarar hennes hälsning med handen. Samtidigt som Iman Aldebe vill skapa yrkesmöjligheter för muslimska kvinnor vill hon också förändra bilden av henne. Bredda folks tankar kring vad en muslimsk kvinna kan göra och arbeta med.


Vad får muslimska kvinnor inte göra

Klimatet har hårdnat mot den muslimska kvinnan. Genom att förändra modet kan man ge en mer positiv bild av henne. Den här ojämställdheten som får kvinnor att stanna hemma och laga mat medan mannen sitter på ett fint kontor eller är ute och reser kan man finna i varje befolkad del på denna planet. Den är bara mer eller mindre motarbetad. För det är vad som krävs, att kvinnor får chansen och vågar utbilda sig för att få sina drömmars jobb.


Så som jag förstår så får en muslimsk man gifta sig med en kristen kvinna. Och barnen måste följa mannens religion, alltså bli muslimer och ha en muslimsk uppfostring. Sådant kan skrämma mig lite!


Omskärelse, slöja, för mycket kontroll på döttrarna. Varför går muslimska kvinnor med slöja? Jag har hört att Koranen alls inte kräver att kvinnorna skall bära slöja. Den stöds av det faktum att många kvinnor på Profeten Muhammads tid täckte ansiktet. Emellertid kan en muslimsk kvinna välja den uppfattning hon trivs bäst med i en viss situation.


När en del muslimska kvinnor täcker ansiktet gör de således det baserat på en juridisk tolkning och inte på grund av ”seder och traditioner”. En muslim får inte låta dem arbeta i muslimska hem.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения