четверг, 6 июля 2017 г.

Otrohet statistik män kvinnor

Fyra av tio kvinnor har haft en flört med någon annan än sin partner – men bara drygt en av tio män. Det visar en undersökning gjord av den brittiska dejtingsajten Casuals, rapporterar Female First. Otrohet män kvinnor statistik. Statistik visar att ungefär av alla svenskar har varit otrogen Tecken som gäller både kvinnor och män.


Men betyder otrohet att man lever i en dålig. En ny undersökning, som dejtingsajten eDarling har gjort, visar att kvinnor och män ser olika på otrohet.

Av de tillfrågade tyckte procent av männen att sexuell otrohet var värre – jämfört med procent av kvinnorna som i stället ansåg att känslomässig otrohet var svårare att förlåta. Om statistik och enkäter tyder på att kvinnor och män är otrogna i ungefär samma utsträckning så är jag rätt så övertygad att i verkligheten så är kvinnor oftare är otrogna än män. Att statistik och undersökningar missar detta beror på att kvinnor och män definierar sin egen otrohet på olika sätt.


Rent teoretiskt kan en man göra ett barn, ta en tupplur och sedan göra ett till. En kvinna , däremot, måste också bära på det i nio månader, föda det och, åtminstone till nyligen, amma det. Det manliga rekordet för att ha avlat flest barn ligger följdaktligen på 8stycken ungar, medan för kvinnan är det ynka 69. Tyvärr är det väldigt dåligt med statistik kring otrohet på statistiska centralbyrån, dock har det gjort ett flertal olika undersökningar, vissa av dem globala, som bal Metro har publicerat (OBS! det är inte metro som gjort uindersökningen , de publicerade undersökningen) som visar på samma trender som den TS nämner, kvinnors.


Totalt betraktar nio procent av männen och procent av kvinnorna porrtittande som otrohet. Suzann Larsdotter, sexualupplysare på RFSU, säger i en kommentar att om man upplever porrtittande som otrohet så är det viktigt att prata om detta med din partne och respektera den andres åsikt och känslor.

För det gör det, oftare än vi vill tro, menar. Nyhetsmorgons relationspanel chattade på söndagsmorgonen om otrohet. Kommer bli kaos i hela världen. Efter Sverige är Storbritannien, Norge och Frankrike de länder där kvinnor är snabbast otrogna.


En teori bakom britternas otrohet , där man är otrogen ungefär år efter giftermålet, är att otrohet är så hatat att dess förbjudna status helt enkelt gör det ännu mer spännande. Kvinnor har högre utbildningsnivå än män. Trots det har kvinnor lägre lön, lägre inkomst och så småningom lägre pension än män. Statistiken visar också att kvinnor oroar sig mer, upplever sin hälsa som sämre samt redan i skolan är mer stressade än män.


Detta och mycket mer kan du läsa i ”På tal om kvinnor och män. Kärlek är inget nollsummespel – får man mer kärlek i livet blir man mer kärleksfull mot alla, säger Dominika Peczynski, Sverigechef för Victoria Milan. Läs också: sätt en otrohet kan påverka er relation. Andrea Bonior är psykolog och författare och förklarar vad det kan bero på. Hon menar bland annat att det finns en djupt rotad norm i vilken kvinnan är den som håller samman familjen och där hennes främsta uppgift har varit att ta hand om mannen och se till så att han är lycklig.


Männen tenderar att söka sexuell variation och kvinnorna vill istället ha den bästa kandidaten för en perfekt avkomma, säger Hasleton till Daily Mail. Redan för år sedan rapporterade studier att män reagerar starkare på sexuell otrohet medan kvinnor upplever känslomässig otrohet som det värsta sveket. Med evolutionspsykologiska förklaringsmodeller tänker man att denna könsskillnad beror på våra biologiska förutsättningar. Många män och kvinnor faller i denna fälla. Ett vackert ansikte, en fin kropp, ömma or en tilltalande detalj, ensamhet, rutin, tristess etc.


Dessvärre kan det finnas fler än en miljon anledningar att rättfärdiga otrohet.

Visst jag kan förstå att otrohet är sårande, och att det är jobbigt att bli bedragen men man måste förstå att det kanske fler gånger finns en anledning till att kvinnan mannen går i sängs med någon annan. Ställ upp på din respektive om du älskar personen. Ni har väl kanske inte heller varit en mönsterpartner.


Statistiska centralbyrån (SCB) är en myndighet i Sverige som producerar officiell statistik. Befolkning, arbetsmarkna export, import, BNP och inflation.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения