среда, 12 июля 2017 г.

Kognitiv terapi modeller och metoder

Kognitiv terapi modeller och metoder

Landstingssubventionerat. Ta del av dina journalanteckningar. Säker inloggning via ditt bankid. Om psykisk ohälsa och behandling. Vill du jobba som psykolog hos oss?


Kognitiv terapi modeller och metoder

Jobba på distans med Mindler. Ta reda på hur Mindler fungerar. Design och tillverkning av fronter, handtag, ben till Ikeas vanligaste stommar. Legitimerade behandlare över hela sverige.


Hitta en samtalskontakt som passar dig. Maila eller ring och boka in en samtalstid! Terapin har en pedagogisk prägel, bygger på ett öppet samarbete mellan terapeut och patient och kan användas vid både lättare och svårare psykopatologi, på sjukhus, på andra institutioner och i privatpraktik. Boken inleds med en introduktion till den teoretiska grundmodellen och de centrala metoderna inom kognitiv terapi. Kognitiv terapi – modeller och metoder.


Skickas inom 5-vardagar. Under rubriken rekommenderad litteratur. I internationella sammanhang talar man övergripande om kognitiv beteendeterapi (KBT), och menar då en mängd olika terapeutiska metoder med sin grund i inlärningsteori och i den kognitiva modellen. Den har idag två huvudinriktningar, den ”konstruktivistiska” och den ”interpersonella”.


Därtill har många idéer tagits från den kognitiva metoden och införlivats i en rad andra behandlingsmodeller, till exempel kognitiv beteendeterapi. Nedan kan du läsa om de metoder utöver traditionella KBT- metoder vi använder. I boken ges en utmärkt översikt över den kognitiva terapins grundläggande teoretiska modeller och kliniska tillämpningsmöjligheter. Dessutom belyses aktuell forskning inom området.


Boken är skriven på ett lättbegripligt och pedagogiskt sätt. Tanken angrips, negativ självbild och negativa handlingssätt medvetandegörs för att nya känslor och handlingar ska uppstå. Hemuppgifter är ett viktigt inslag i kognitiv terapi.


Terapeuten bör även introducera nya tankesätt och handlingssätt. Mindfulness-baserad kognitiv terapi. Metoden lägger stor vikt vid övningar i mindfulness i syfte att öka förmågan att uppmärksamma tankar, känslor och kroppsliga upplevelser med en icke-värderande attityd. Köp begagnade böcker på Stockholm.


Kognitiv terapi modeller och metoder

Målen bör vara mätbara och konkreta så att både terapeut och klient kan se framstegen i den önskade riktningen. Den kognitiva modellen innebär att man tillsammans sätter mål och delmål med behandlingen. Målen bör rangordnas i en prioriteringslista och utifrån terapeutens konceptualisering avväga och guida vilket av problemen som. Ett vanligt sätt att reagera på detta är att man blir nedstämd och trött och man börjar grubbla. Detta leder i sin tur till att man blir passiv och drar sig undan och träffar mindre vänner än tidigare, vilket kan leda till att man blir ännu mera nedstämd och har ännu mera tid att grubbla.


Utifrån det du beskrivit om dig själv. Många började därför benämna terapiformen kognitiv beteendeterapi eller kognitiv och beteendeinriktad metod – en ny och integrativ terapiform där kognitiva och beteendeterapeutiska teorier och metoder kombinerats till en lyckosam mix. I avsnittet presenteras några kännetecknande drag för KBT.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения