вторник, 11 июля 2017 г.

Besiktningsprotokoll hus

En väl utförd överlåtelsebesiktning är en bra start för ett trivsamt boende. Vi har detaljerade fordonsuppgifter. Se besiktningskollen idag!


En besiktning av ett hus görs för att du som köpare ska uppfylla din undersökningsplikt. Som privatperson har man sällan kunskaperna för att genomföra besiktningen själv.

Då kan du anlita en besiktningsman. Vid besiktningen görs först en översikt av huset , en så kallad okulär besiktning. Ett besiktningsprotokoll kan innehålla olika mycket information om fastigheten beroende på vilka delar av huset och tomten som du har begärt besiktning av. Du kan få tillgång till besiktningsprotokollet efter några dagar efter besiktningen, läs då igenom protokollet och överlägg bristerna i fastigheten, anser du att fastigheten är i gott skick så kan du med god säkerhet göra ett.


Lagen ställer faktiskt högre krav på dig som köpare att du ska undersöka huset än att säljaren ska informera om de fel och brister han känner till. Svårt att hitta bra besiktningsman. Här kan du ladda ned besiktningsprotokoll för småhus, lägenhet och begagnad bil.

Mallarna innehåller uppgifter om det objekt som besiktas, upplysningar, besiktningsbedömningar och underskrifter. Vid varje punkt i besiktningsprotokollet anger man en kod för bedömningen och skriver en kommentar. Besiktningsprotokoll ver 1. Vi gillar både huset och grannskapet och var inställda på att det skulle behövas en hel del renovering. Dock har jag idag fått tillgång till besiktningsprotokollet och oroas framför allt av sprickorna i sockeln och av fukten i golvet på bottenvåningen.


Vad säger ni andra, skulle de här problemen skrämma bort er? Rätt till besiktningsprotokollet har uppdragsgivaren. Om säljaren är uppdragsgivare har också köparen samma rätt till protokollet som säljaren.


Om de som leder budgivningen har ungefärlig koll på huset svagheter utan besiktningsprotokoll så spelar det inte så stor roll tror jag, men om alla som är intresserade är relativt okunniga spekulanter så påverkar det säker en hel del. Jag och sambon är på gång att köpa vårt första hus. Huset får bland annat anmärkningar på skador i takpapp och lokala mikrobiella tillväxter på insidan av yttertaket. Vill du läsa besiktningshistorik? Om jag köper ett hus som redan har besiktigats av säljaren, måste jag göra en egen besiktning då?


Jordabalksbesiktning eller Energideklaration. Det viktiga är att du får en genomgång på plats med besiktningsmannen, det räcker inte med att läsa sig till husets skick utifrån ett besiktningsprotokoll.

Ta del av besiktningsprotokollet. Om säljaren redan har beställt och låtit utföra en överlåtelsebesiktning av huset i samband med försäljningen, är det viktigt för dig som köpare att få möjlighet att ta del av protokollet från besiktningen. BESIKTNINGSPROTOKOLL HUS : E RUM nr: 2Bes dat: - - SKICK (S) Porslin Utm. Här hittar du därför ett specifikt besiktningsprotokoll som du bör ladda ner och skriva ut. Kolla upp bilen med CARFAX idag!


Risk för skador Denna symbol innebär att besiktningsteknikern med sin allmännakunskap om svagheter i en viss konstruktion eller om andra förhållanden bedömer att det finns risk för skador. När man skriver besiktningsprotokoll ska det gamla protokollet vara med så man enkelt kan jämföra skicket på lägenheten vid inflyttning mot avflyttning. På så vis kan man snabbt avgöra om det som eventuellt behöver åtgärdas har dykt upp under nuvarande hyresgästs vistelse eller om felet är gammalt.


Detta anses ofta vara en riskkonstruktion då den på grund av naturlig fuktpåverkan kan drabbas av fuktskador. Men många problem går att förhindra bara man tar reda på fakta, är lite sunt misstänksam och inte har för bråttom.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения