среда, 12 июля 2017 г.

Aktier bodelning

Marknadens lägsta courtage. Du följer även kursen i realtid. Läs mer om dina möjligheter. Aktier som har gått upp idag. Telefonrådgivning eller i möte.


Vi kan all familje- och affärsjuridik!

Handla aktier enkelt hos Nordnet. Ett aktivt sparande är sannolikt din bästa investering någonsin. Ett sätt att göra egendom till enskild är att skriva ett äktenskapsförord.


B och därför ska ingå i bodelningen. Hur och vid vilken tidpunkt värdet av aktier ska värderas finns inte reglerad i lag. Vad gäller aktierna och vanliga värdepapper så är det alltså ganska enkelt.


Dessa är giftorättsgods (såvida de inte gjorts till enskild egendom) och ska ingå i bodelningen. När det gäller pensionsförsäkringar så är det mer krångligt.

Till att börja med måste vi skilja mellan tjänstepension och privat pensionssparande. Som delägare i ett dödsbo räknas du som närstående till en avliden delägare. I den mån bodelning görs i anledning av äktenskapsskillnad ska all egendom som inte är enskil giftorättsgods, tas med för delning mellan makarna. Det sagda innebär att vid en bodelning , beroende på vilka tillgångar som skall bodelas, kan det bli så att Din maka tillskiftas Dina aktier i ett fåmansbolag. En bodelning under bestående äktenskap kan vara bra att genomföra om ni vill föra över olika tillgångar mellan er eller om ni vill klargöra hur ägandet ska se ut för olika tillgångar ni förfogar över.


Ett bodelningsavtal är den handling ni upprättar för att bestämma hur bodelningen ska se ut. Enskild egendom ingår inte i bodelning. Om din make hade upprättat ett äktenskapsförord och bestämt att aktierna skulle vara enskild egendom skulle de inte ingå i bodelning.


Eftersom att ni inte har något äktenskapsförord och din make inte har gjort aktierna till enskild egendom ska de ingå i bodelningen. Parten som behåller fastigheten berös inte av denna skatt alls. Min fråga är om det finns något sätt att kringgå denna fiktiva skatt vid bodelning ? Om förlusten på aktierna i stället berott på förmåner som aktieägaren fått i samband med utnyttjandet av golfanläggningen eller om villkoren för köpet och försäljningen av aktien i övrigt varit sådana att transaktionerna typiskt sett leder till en förlust, så kan en personlig levnadskostnad ha förelegat. För aktier kan det i vissa fall ha skett händelser i bolaget som gör att ditt omkostnadsbelopp blir lägre än vad du har betalat.


Med vårt stöd får ni hjälp direkt. Vårt mål är att du ska få ut maximalt av ditt sparande och dina investeringar. Få tid för möte med er personliga rådgivare redan idag. En bodelning mellan makar kan göras under pågående äktenskap eller när äktenskapet upphör på grund av skilsmässa eller dödsfall.


Bodelning mellan gifta.

Eftersom man svårligen kan bedöma marknadsvärdet för minoritetsposter i fåmansbolag bör bodelningsvärdet fastställas med andra metoder. Vid bodelningen delas era tillgångar lika efter avdrag för skulder. Det diskonterade nuvärdet av framtida utdelningar är ett reellt värde för den som redan äger aktierna och tillskiftas dem vid bodelningen. Dokumentmall för dig som ska skriva ett avtal om överlåtelse av aktier.


Med hjälp av denna mall skapar du snabbt och enkelt ett professionellt utformat aktieöverlåtelseavtal. Mallen är avsedd för framförallt överlåtelse av aktier i små eller medelstora aktiebolag. Om en bodelning skulle te sig oskälig kan den jämkas. Tanken är då att man med hänsyn till äktenskapets längd och makarnas ekonomiska förhållanden kan göra en annan fördelning än lagens hälftendelning. Det kan leda till att bara en viss del av egendomen ska delas eller att en pensionsförsäkring ska lämnas utanför bodelningen.


I bodelningen ska er samboegendom ingå, det vill säga gemensam bosta anskaffad för gemensamt bruk, samt bohag som ni skaffat tillsammans för att användas för gemensamt bruk. Observera att en begäran om bodelning ska framställas inom ett år efter att samboförhållandet upphörde.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения