понедельник, 17 июля 2017 г.

Fibercement tak livslängd

Ledande tillverkare av Tak. Se Plannjas produkter här. Läs om Plannjas Taksäkerhet här! Sök smidigt på vår hemsida. Hitta närmaste återförsäljare här! Kulörprogram med RAL- och NCS.

Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik. Jämför pris på produkter och återförsäljare inom renovering och bygg.


Fibercement kan blötas ned och torkas ut i cykler hur länge som helst utan att hållbarheten och livslängden påverkas. Detta gör Cembrits produkter idealiska för alla utvändiga ytor såväl som för rum med fukt och vatten. Fasadskivorna kommer sitta i olika utsatta lägen för luftföroreningar och naturens makter. Det är enkelt att lägga taket och det går också snabbt.


Bra livslängd och bland de mest kostnadseffektiva taktäckningarna.

I yttertak utan underlagstak finns också fördelen att de inte ger kondensproblem. Viktigast när man lägger tak är alltid att följa tillverkarens föreskrifter och följa instruktionerna till punkt och pricka. Det påverkar takets livslängd och hållbarhet och är även avgörande för garanti- och försäkringsvillkoren. Oavsett vilket sorts tak du väljer så är de viktigt att du har en välgjord underlagstäckning.


Hos oss ser vi fibercement som en självklar lösning till ditt stalltak. Tack vare storleken, den låga vikten och dess speciella egenskaper såsom hållfasthet, obrännbarhet och korrosionsbeständighet används den framgångsrikt både till tak och fasader då det är stora ytor som ska täckas. Högbäddar kan också byggas upp av komposit eller fibercement. Båda materialen håller länge och du slipper använda träskyddsmedel eller tryckt trä.


Tak , bygg och fasadlösningar inom fibercement Kvalitetsprodukter till yttertak och fasad som stalltak, ridhustak, stålhallstak, maskinhallstak. Arbetstekniken vid läggningen av fibercementpannor bidrar också till att göra taket tätt. Dessa tak har inte lika många skarvar som tak lagda med t. Det vågformade taket – oavsett vilket material det gäller – bidrar också till att ge god ventilation mellan inner- och yttertak. Isonit takbeläggning gör att ditt tak ser ut som ”nytt”.


Takmaterial som kan målas är cement, fibercement och betongpannor. Takets livslängd förlängs med mer än tio år och helhetsintrycket av din fastighet förhöjs avsevärt. Mer info om Isonit (PDF) Takmålningen sker i fyra steg.


Vi besiktigar takpappen. Tak i utsatta lägen håller kortare tid än de i gynnsamma, och behöver därför underhållas oftare.

Olika typer av tak kräver lite olika slags omhändertagande. Nedan går vi igenom de olika typerna av tak. Vi tittar på både förväntad livslängd och hur du sköter takets underhåll. Om du planerar att byta tak på ditt hus har du många valmöjligheter.


På marknaden finns dels lätta yttertak av plåt, fibercement , shingel eller papp och dels tyngre taktäckning som tegel- eller betongpannor. Det finns också varianter av ”gröna tak ” av till exempel halm, torv eller sedum. Skruvarna till taket av fibercement kan köpas med färdigmonterade brickor, så att man inte måste lägga tid på att lägga ihop skruv och bricka. När du väl hittat rytmen flyter arbetet på ganska snabbt.


Kom bara ihåg att kontrollmäta med jämna mellanrum så att taket inte drar snett. Det är viktigt att kontrollera att taket håller för belastningen om du väljer en tyngre takbeläggning, men tunga pannor ligger stadigare på plats, till exempel vid blåsiga kuster. Hur får jag upp pannorna på taket ? Det går i många fall bra att lägga tegel- eller betongpannor ovanpå. Du kan också välja att ta bort eterniten för att lägga på annan tak - eller fasadbeläggning.


Ska du själv göra jobbet, finns inga speciella regler när du ska plocka ner skivorna, annat än att du inte ska skapa olägenhet för omgivningen.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения