вторник, 18 июля 2017 г.

Islam regler

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom renovering och bygg. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris byggvaror.


Kaba: En kubliknande byggnad i Mekka och islams heligaste helgedom. Muslimer runt om i världen ska vända sig mot Kaba i Mekka när de ber.

Fasta eller fastetid är en period då en person självmant avstår från mat och eventuellt dryck i olika utsträckning. Ramadan: Islams fastemåna då man i regel inte äter när solen är uppe. Reglerna för åtskillnad mellan män och kvinnor och reglerna för rituell renhet begränsar i praktiken kvinnornas deltagande mer än männen. Att undvika griskött är mer än att bara undvika korv, fläsk, skinka, späck, kalvsylta, leverpastej, osv. Härmed står det klart att islam inte tillåter orättvisa och förtryck – istället påbjuds rättvisa, tolerans och fred.


Långt ifrån att enbart vara en militant dogm är islam ett sätt att leva som överskrider ras och etnicitet. Koranen påminner oss återkommande om vårt gemensamma ursprung: Människor!

Gemensamma grundregler. Du ska behandla andra såsom du själv vill bli behandlad gäller för alla Abrahamitiskareligionerna. Många av religionernas regler är nuförtiden antingen lagar eller normer. De blev lika mycket värda som män, med både rättigheter och skyldigheter att ta hänsyn till. Tyvärr faller muslimska kvinnor ofta offer för kulturella avvikelser och en för islam och Koranen främmande kvinnosyn.


Kr av profeten Muhammed som levde på den Arabiska halvön. Bara kristendomen är större med omkring miljarder anhängare. Blommor förekommer som regel inte. Begravningen sker efter middagsbönen.


De hjälps åt att lägga den döde i graven. Ofta gör man ett ”tak” av brädor innan graven höljs. Kvinnor är som regel inte närvarande utan ber i hemmet. De åbenbaringer blev nedfældet i islams helligste skrift, Koranen. Människan är beroende av Allah nå barmhärtighet och rätt tro och goda handlingar är förutsättningen för Allahs förlåtelse.


De flesta muslimerna i dag lever i Afrika och Asien.

Inom islam finns såväl världsliga religiösa regler att följa. Reglerna härstammar från Koranen och Sunna. Människan är ansvarig att följa. En muslim måste mer än allt följa guds påbud och däribland ingår att visa solidaritet med svaga och utsatta. En god handling är vara ödmjuk, mot såväl gud som andra människor.


Islam betyder fre fri underkastelse. Människan mår bättre av tro även om gud ger oss allt även om vi inte tror på honom. Med tro blir man hoppfull och botas snabbare från sjukdom.


Religiösa regler finns nog för oss att följa, lära in och förstå och göra så att man kommer närmare himlen och inte helvetet. Du vill veta var du hamnar efter döden och om du följer dessa regler hamnar du i paradiset men, gör du inte så vill du inte veta var du hamnar. Rent teologiskt är grunden i islam enkel: Tron på en enda Gud och profeten Mohammed som sista sändebud. Sätten att vara muslim har däremot alltid.


Hadj är den islamiska beteckningen för vallfärden till Mekka. Förutsatt att man har både god hälsa och ekonomiska möjligheter, är Hadj obligatoriskt endast en gång i livet. Tonåringar behöver vara med och bestämma.


Den hör till Islams fem s. Det är nu dags att tonåringen får ta eget ansvar, och får lära sig klara sig själv. Försök att komma överens om vilka regler som ska gälla och vilka påföljderna ska vara om de inte följs. Vilka regler man vill ha är upp till var och en. Islams hellige skrift er Koranen, der opfattes som Guds bogstavelige ord formidlet til profeten Muhammed.


En tilhænger af islam kaldes en muslim.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения