вторник, 27 октября 2020 г.

Vad ska jag redovisa om på svenskan

Jag måste komma på ett bra ämne att redovisa om , i minuter, till svenskan på torsdag. Det ska även vara spontant och intressant. Redovisningen får vara om vad som helst. Jag behöver hjälp med att komma på ett bra ämne att redovisa om.


Edit: Jag vet att man ska gör sin läxa själv osv. Du kan dock välja att i stället redovisa utbetalningarna i en arbetsgivardeklaration. Detta trots att du inte ska betala arbetsgivaravgifter på utbetalningarna. I den muntliga presentationen skulle eleverna inför klassen berätta om vad de skulle göra om de vann en miljon. De skulle också illustrera texten med en bild.


Alla förberedde en skriftig text som också skulle fungera som en muntlig text, dvs anpassas till lyssnaren. Klassen fick frågor att bygga upp texten kring. Du redovisar momsen i en momsdeklaration.


Vad ska jag redovisa om på svenskan

När du redovisar och betalar moms till Skatteverket är det skillnaden mellan utgående moms och ingående moms som du ska betala eller få tillbaka. Hur ofta du ska redovisa och betala moms beror på hur stor försäljning du har och hur du valt att registrera dig. Snart ska jag göra en power presentation på en gruppmöte om mig själv.


Jag vet inte vad ska jag göra, eller säga och det kommer att bli svårare för mig att svenska är som andra språk. Vad ska jag prata om i mitt anförande på svenskan ? Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av. Vad hade ni som ämne i så fall? Hade ett argumenterade tal om fildelning och ett informerande tal om Jan Guillous böcker.


Sen så jag ett tal om min katt på engelska och hm, ett tal i nationella provet typ, men improviserade så minns inget om det. Omsättningen ska redovisas på avtalsredovisning. Jag tycker dem-felen är irriterande och jag tror att de är här för att stanna. Inköp och upphandling skickar en faktura på av det. Att gå över till ”dom” skulle ge, i alla fall mig, mindre irritation.


Språkförändringar ger ofta förenklingar så det är inget konstigt på så vis. Jag stör mig på alla felaktiga ”dem” som dyker upp överallt. Eftersom det fastställda monetära tullvärdet på tullräkningen eller i Meddelandet om fastställda värden och avgifter redovisas per tull-id ser man inte tullvärdet för varje varupost.


Vad ska jag redovisa om på svenskan

Ibland talas det om en rädsla för att det svenska språket håller på att utarmas på grund av importen av engelska ord och uttryck, vilket skulle innebära att svenskan är på väg att bli någon slags halvengelska. Här redovisar du försäljning m. Här ska du också redovisa försäkringsersättningar och bidrag du tagit emot som inte är ersättningar för sålda varor eller tjänster. Arabiskan är i dag på väg att gå om finska som det näst största språket i Sverige, och både arabiskan och nationella minoritetsspråk som finska, romska och samiska har blivit synligare i samhället.


Svenskan i sig påverkas dock mycket lite av dessa språk. Men det finns sociolekter med språkliga drag från vissa invandrarspråk. Hur förhåller vi oss till det, och vilka strategier ska vi ha för att hantera engelskan? I den här artikeln ska jag gå igenom de viktigaste fallen av engelska inslag i våra texter och ge några språkliga råd för och reflektera kring de olika fallen.


Vad ska jag redovisa om på svenskan

Om du vill ändra hur ofta du ska redovisa moms gör du det enklast genom att lämna en anmälan om ändring här på verksamt. Om du gör ett byte så att du redovisar moms oftare, kan du byta tillbaka till att redovisa mer sällan först eftermånader.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения