вторник, 31 декабря 2019 г.

Världens äldsta mamma på naturlig väg

Mama är läsarnas mammagrupp de luxe, självklara mötesplatsen för alla fantastiska mammor. Just nu ingår: Eucerin-kit värde 745kr! Beställ smidigt online. Jag har väntat hela mitt liv på det här. Satyabhama Mahapatra som häromdagen – år gammal – födde en son på tre kilo.


Hon är lika lycklig hon – men mormor-mammornas graviditeter väcker flera frågor. Förvånansvärt nog fortgick hennes graviditet utan komplikationer och hon kunde förlösas på naturlig väg. Trots sin höga ålder kunde hon amma sin pojke utan problem i flera månader.


Vid tiden för pojkens födelse var Daljinder år gammal. Den näst äldsta mamman i Sverige bor i Sala. Drygt år var kvinnan när hon födde barnet under förra året. Enligt statistik som SCB tagit fram på uppdrag av Nyhetsbyrån Siren inför mors dag var landets äldsta nyblivna mamma drygt år. Däremot såg jag nu att trådskaparen önskade veta om den äldsta som på naturlig väg fått barn och det har ju inte denna kvinna fått eftersom hon har genomgått IVF.


Världens äldsta mamma på naturlig väg

Men: För en del år sedan svimmade en 50-plussare i Hälsningehambon (någon slags långdistans-danstävling, jag vet inte så noga). En 67-årig spansk kvinna födde i lördags tvillingar på ett sjukhus i Barcelona, rapporterar bland andra Reuters. Kvinnans namn eller barnens kön har inte avslöjats. Det hela började när Tina och Benjamin funderade på hur de skulle skaffa barn.


Tina som är och Benjamin som är hade insett att de nog inte skulle kunna skaffa barn på naturlig väg eftersom han har cystisk fibros. Det finns inga uppgifter om Zlatija Jovic blivit gravid på konstgjord väg. Det är medicinskt omöjligt att naturligt bli med barn vid års ålder. Hennes graviditet är ett resultat av en äggdonation eller ett befruktat embryo, säger han. Han är mycket kritisk till den eller de läkare som gjort ingreppet.


Världens äldsta mamma på naturlig väg

Hon blev världens äldsta mamma när hon år gammal födde tvillingar. Men nu - mindre än tre år senare - har spanjorskan Maria del Carmen Bousada avlidit. Vem som nu ska ta hand om barnen Pau och Christian är ännu inte känt. Hur gammal är äldsta nyblivna mamman i Sverige? Vår planet är full av miljontals mil väg.


Jag är och skulle ev vilja ha fler barn. Från gigantiska flerfilsmotorvägar till gropiga grusvägar ligger de där och väntar på att vi ska ta oss från punkt A till B utan att vi skänker dem en endaste tanke. Men världens vägar är fantastiska, särskilt de som bär oss genom och förbi naturliga hinder. Sök på alla golfklubbar i Sverige, Danmark och Norge, Du kan också söka på Boende nära golfbana. Finns internationella golfnyheter, information och snabblänkar om golftävlingar, golftourer, ranking m. Däremot har äldsta barnet klämt fingrarna i en hissdörr, sådan där som skjuts åt sidan (då var inte jag med så jag slapp den paniken) och yngsta tog emot sig mot en rulltrappa och fastnade.


Ingen av dem bröt någonting, äldsta skrapade upp fingrarna och yngsta kom undan med en trasig nagel och ett blåslaget, blodigt finger. Och det hände den helt naturliga vägen , vilket Kenza upptäckte när hon skulle genomgå sin tredje IVF-behandling. Gråtfesten var total när mama -redaktionen kollade på videon där Kenza outar de goda nyheterna för Aleks, genom att visa sin mage, där hon skrivit ”TA-TA”– pappa på serbiska, och där han (så klart) blir överlycklig. Den förteckning som vi idag kallar världens sju underverk hade i stort fått sitt numera hävdvunna innehåll under medeltiden.


Vad gäller serotonin så brukar det hjälpa att öka serotoninnivåerna när vi känner oss nedstämda och oroliga. Serotonin bildas i kroppen, främst i magen och tarmen, från aminosyran tryptofan och är således en nedbrytningsprodukt av tryptofan. Det du kan göra på naturlig väg är att öka ditt intag av tryptofan via kosten du äter.


Elefantens uppgivna livslängd är ofta överdriven, men mellan och år är normalt. Den äldsta dokumenterade elefanten levde i Taipeis zoo och blev år gammal. På grund av sin storlek och sitt levnadssätt i flockar har elefanter nästan inga naturliga fiender.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения