четверг, 28 мая 2020 г.

Vad är psykoterapi

Endast 100kr per besök. Tjänsten är subventionerad av ditt landsting. Vi har över 1legitimerade KBT psykologer anslutna och därför har vi inga väntetider. Ta del av dina journalanteckningar. Säker inloggning via ditt bankid.


Vad är psykoterapi

Om psykisk ohälsa och behandling. Vill du jobba som psykolog hos oss? Jobba på distans med Mindler. Ta reda på hur Mindler fungerar. Legitimerade behandlare över hela sverige.


Hitta en samtalskontakt som passar dig. Maila eller ring och boka in en samtalstid! Det är en behandling som syftar till att du får hjälp att förstå din diagnos och förslag på vad du kan göra för att inte få tillbaka besvären.


Vad är psykoterapi

Vad är syftet med behandlingen? Syftet med all psykoterapi och psykologisk behandling är att du ska må bättre och minska dina psykiska besvär. Ibland används båda begreppen synonymt. Generellt kan man säga att psykoterapi är en behandlingsform för psykisk ohälsa eller upplevda svårigheter som har med känslor, tankar eller beteenden att göra. Psykodynamisk psykoterapi (PDT) har sitt ursprung i psykoanalysen, en teori och behandlingsmetod med Sigmund Freud som upphovsman.


Den har utvecklats och förändrats under det dryga århundrade som gått sedan psykoanalysen började växa fram. En viktig utgångspunkt i PDT är att psykiska symtom är meningsbärande och möjliga att förstå. Hur är det att gå i psykodynamisk psykoterapi ? Här beskrivs vad som brukar ta plats bakom psykoterapeutens stängda dörr. Terapeuten har förstås tystnadsplikt, så beskrivningarna av verkliga terapisessioner är sällsynta. Oro, osäkerhet, otillräcklighet, nedstämdhet samt fobi och ångest kan innebära att tillvaron känns tung och svårbemästrad.


Då kan det vara värdefullt att få tala med någon utomstående. Det har länge funnits en klyfta mellan klinisk och akademisk psykologi. En anledning är att det varit relativt ovanligt med personer som har haft kompetens inom båda områdena. Såväl psykoterapeut- som doktorandutbildning är krävande.


Det avgörande är att personen själv har en önskan om att förstå sig själv bättre och en önskan om förändring. Psykiatrikern är specialist inom området psykiska sjukdomar och har rätt att skriva ut mediciner. Psykiatrikern har basutbildning i psykoterapi och kan efter två års psykoterapeutiskt arbete under handledning samt egen psykoterapi söka till den legitimationsgrundande psykoterapeututbildningen. I existentiell psykoterapi är ofta fokus hur en person kan leva väl utefter egna värderingar. Psykoterapiinriktningar: Psykodynamisk.


Hos oss arbetar över 1leg. Träffa någon helt utan väntetid eller remiss. Mycket beror på individen, problematiken och situationen, samt vad som i slutändan blir bäst för individen själv. Många gånger händer det att en interaktion mellan olika tillvägagångssätt blir det bästa alternativet, med KBT som basis. Gemensamt är att förklaringar och erfarenheter från terapin ska hjälpa klienten att på olika sätt bättre kunna hantera svårigheter i livet och därigenom må bättre.


Samtalen sker i en förtroendefull relation, i ett öppet och tillåtande klimat, och handlar om allt som rör sig i tankar och känslor. Man gör vid behandlingens början upp om vilka tider man ska träffas - vanligen en gång i veckan - men ibland även två eller tre gånger i veckan vid akut kris. En legitimerad psykoterapeut har genomgått av Socialstyrelsen godkänd utbildning till psykoterapeut. För att antas till denna utbildning ska man ha grundutbildning i ett människovårdande yrke, till exempel psykolog, socionom, läkare, sjuksköterska eller präst.


Vad vid tycks säga med psykodynamisk är att det dynamiska psyket är dynamiskt. Begreppet dynamisk psykoterapi. Terapin kan ge hjälp att bearbeta kriser, t ex ständiga gräl, ny fas i livet eller svår sorg. Det är alltså främst i Sverige som Kognitiv psykoterapi (KPT) har kommit att bli ett separat begrepp.


Grunden i den kognitiva modellen är att känslomässiga problem har sin grund i hur vi uppfattar det som händer oss. Det är ett känt faktum att en situation aldrig upplevs exakt lika av två personer.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения