вторник, 9 июня 2020 г.

Ungas mötesplatser

Ett socialt umgänge i dagens samhälle kan se radikalt annorlunda ut gentemot för 20–år sedan. Den ger en samlad bild av dagens forskning om ungas mötesplatser och en historisk överblick av ungdomspolitikens och de öppna verksamheternas framväxt. Där kan du som är mellan och år träffa dina kompisar i en drogfri miljö och delta i olika aktiviteter. Värna om öppna mötesplatser för unga.


Entydig forskning och erfarenhet visar att öppna mötesplatser utgör ett viktigt inslag i stadslivet, inte minst i områden där trångboddhet och social och ekonomisk utsatthet är utbrett, genom att erbjuda ett utrymme för kostnadsfritt och kravlöst umgänge mellan medborgare. Så ersätts ungas mötesplatser - tillfälligt De aktiviteter som ska ersätta mötesplatserna för unga vuxna öppnar först i höst. I luckan som uppstår ska kommunen öka samarbetet med områdenas föreningar. Men ännu är ingenting klart.


Här kan du bland annat skapa konst, arrangera eller gå på konserter, delta i workshops och föreläsningar, låna dans eller replokal och mycket mer. Genom erfarenhetsutbyte, debatt och presentation av nya forskningsrön skapades ett forum där förtroendevalda, tjänstemän och forskare. Du som är mellan och år är välkommen till kommunens mötesplatser för unga.


Ungas mötesplatser

På våra mötesplatser ligger fokus på att du som är ungdom själv har makt och möjlighet att skapa de projekt och aktiviteter som du vill. I rondellen på Sörbäcksgatan i Kroksbäck finns en scen för spontanuppträdanden och en mysig, ljussatt minipark. På Vårsången lockar ljus, färger, scen och studsmattor till aktiva möten. Mötesplats för unga i Kroksbäck.


Om ungas mötesplatser Det sägs att vi människor är flockdjur. Möten med andra individer är av livsavgörande betydelse för oss och i alla tider har man fascinerats av det. Det är genom andra vi förstår och kan definiera oss själva samtidigt som det är genom våra egna erfarenheter vi tolkar och definierar andra. Kom, träffas och trivs!


Här finns plats för dig som är ung i Växjö. Bergendahlska gården, BG. BG är en drogfri mötesplats för. Piteå Vandrarhem ligger i en byggnad som tidigare var Piteås första sjukhus.


På Flamman sätter vi barn och ungas uppväxt och utveckling i fokus. Hit kan barn och unga komma och få känna sig sedda och stöttade – oavsett bakgrund. Nedan kan du läsa mer om våra respektiver mötesplatser , Flamman Ungdomarnas Hus och Flamman Girls Only, och vad vi brukar hitta på. Från och med det året du fyller år är du välkommen till kommunens mötesplatser för unga. Du kan vara delaktig i verksamheten fram till det året du fyller år.


Eget boende är centralt för att unga ska ha bättre levnadsvillkor och makt över sina liv. Det säger Boverket i en rapport över ungdomspolitiken. Boverket vill lyfta fram, inte minst i mer utsatta bostadsområden. Nyeport är Skövde kommuns största mötesplats för alla mellan och år. Förutom Nyeport finns ytterligare fritidsgårdar, där du kan träffa kompisar, hålla på med kreativt skapande, baka, fika, spela tv-spel, titta på film och mycket mer.


Behovet av tryggare mötesplatser för unga hbtqi-personer är stort och akut. RFSL Ungdom vill se att mer görs på fronten! Det kan vara till exempel: Att fler mötesplatser öppnas med särskilt fokus på unga hbtqi-personer.


Ungas mötesplatser

Att utbildning för personal sker på alla de mötesplatser för unga som finns, som exempelvis i skolan. För att inleda utredningsarbetet presenteras här en omvärldsanalys. Syfte Målsättningen med omvärldsanalysen är att ge en bild av hur ungdomars mötesplatser och fritidsaktiviteter ser ut i dag i Värmdö och i andra kommuner. Föreningsdrivna mötesplatser för unga En föreningsdriven mötesplats drivs av befintliga föreningar i de områden som de finns i. Just nu finns det föreningsdrivna mötesplatser på fem platser runt om i Halmstads kommun.


I Täby finns flera mötesplatser , fritidsgårdar och ungdomsgårdar som erbjuder aktiviteter året runt. Luleå kommun: ”POP-UP av unga för unga ” Projektet POP-UP av unga var ett samarbetsprojekt mellan Luleå och Bodens kommun. Projektet hade unga anställda som sökte upp och skapade mötesplatser för ungas idéutveckling i ungas egna miljöer.


Alla aktiviteter utgick från så kallad Co-Creation. Att skapa bra mötesplatser för unga med olika bakgrunder kan öka förståelsen mellan olika grupper och kan främja ungas delaktighet och engagemang. Den öppna fritidsverksamheten behöver stärkas och få verktyg att möta ungas önskemål och behov.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения