среда, 16 декабря 2020 г.

Vasilijkatedralen fakta

Inget lär dock vara lika känt som Vasilijkatedralen. Vasilijkatedralen i Moskva Moskva är en stad med många karaktäristiska kännetecken som vittnar om dess långa historia. Med dess sagoliknande torn och färgglada fasad liknar den inget annat och människor kommer hit från hela världen för att få en glimt av katedralen. Idag är katedralen en del av det Historiska museet.


Upptäck dolda överraskningar inuti byggnaden. Ta bilder av den berömda utsidan och undersök sedan den labyrintliknande insidan som består av flera kapell.

Med sina karakteristiska färgglada lökkupoler har den blivit den främsta representanten för rysk renässansarkitektur. Byggnaden används inte längre som kyrka, utan är i dag ett museum. En rolig fakta om honom är att hans farfar var kock och har lagat mat för Lenin och. I de fallen så ligger det även med en länk till en faktatext med mer fakta runt varje punkt.


Om man klickar på bilden så. Hos Coop, der driver kæderne Kvickly, SuperBrugsen og Fakta ,. Katedralen står som ett minne över Moskvarikets seger över mongolerna och tartarerna. Ivan IV, känd som Ivan den förskräcklige, lät anlita arkitekter som byggde ihop åtta redan befintliga kyrkor, var och en med en egen kupol.

Under andra världskriget stod slaget om Moskva här, under operation Barbarossa. Längs Röda torgets västra sida går Kremlmuren med Leninmausoleumet. Ligger vid Moskva-floden, som senare rinner ut i Volga.


Något som är alldeles typiskt ryskt, och även mycket vackert, är Vasilijkatedralen. Den kallas också för St Basils katedral eller Pokrovsky Sobor, och ligger precis vid Röda torget. Biologer är personer som jobbar med djur och natur.


En riktig turistmagnet i London är den gotiska kyrkan Westminster Abbey. Rysslands statsskick är republik Vladimir Putin. Den tornar upp sig över staden och har en självklar plats i citybilden, vilken den har.


Res till Moskva för att lära dig något nytt, känn historiens vingslag i Kreml eller besök kända och vackra byggnader såsom Vasilijkatedralen. Eller varför inte besöka Bolsjojteatern och uppleva kultur på bästa sätt med en opera eller en balett? Cirkusen i Moskva är en annan populär kulturell upplevelse som kan rekommenderas. Moskva kan mycket väl vara en av världens mest spännande städer med en salig blandning av gammalt och nytt.


Här kommer du definitivt att kunna fylla din tid omgiven av historia, konst, kultur och god mat. Kom in och se andra utgåvor eller andra böcker av samma författare. Eremitaget och Vinterpalatset.


Fakta om Moskva: Moskva är en av dessa världsstäder som är nästan omöjlig att förstå sig på.

Ju mer man försöker, desto svårare blir det. Man kan inte bortse från dess fantastiska historia, samtidigt är det en stad där det hela tiden händer något nytt, på alla fronter. Men att besöka någon av stadens alla parker eller den stora marknaden Izmailovsky är också ett sätt att insupa Moskvas kultur. Marknaden i sig är en folkfest och här köper du med fördel souvenirer.


Sverige–Sydkorea, den juni klockan (lokal tid) i Nizjnij Novgorod. Folkmängd: miljoner. Det är tydligen hemskt populärt att ta sina bröllopsbilder här. På fredagar, lördagar och söndagar har torget brudparsgaranti, som en servitör sa till oss.


Vasilij-katedralen ( russisk : Собор Василия Блаженного, Sobor Vasilija Blazjennogo ) er en kirke som ligger mellom Den røde plass og Moskvaelven i Moskva i Russland.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения