четверг, 10 декабря 2020 г.

Vithaj i sverige

Billigt Bilsemester till Sverige med halvpension. Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! Då en vithaj framförallt gillar sälar skulle de - till skillnad från håbrand - gärna simma nära kusterna, där chansen för att få sig en säl till middag är stor. Man har sett en vithaj i Nordsjön vid den engelska och skotska kusten, även om det inte är slutgiltigt bevisat.


Vithaj dokumenterad i Östersjön Foto: Sergei Uryadnikov Det var en minst sagt ovanlig syn som mötte de två polska fiskarna Marek Lech och Sergei Uryadnikov när de på torsdagsmorgonen var ute för att lägga nät mellan Bornholm och Karlskrona.

Hittills har ingen vithaj siktats vid Öresund. Rör sig om enstaka hajar. Sträckan mellan Medelhavet och Öresund skulle därför inte vara någon större utmaning.


Det finns ingen rapporterad vithaj i svenska vatten. Vithajen förekommer i Medelhavet och har fångats i Biscayabukten men inte längre norr ut än så i Europa. Den kommer inte till Sverige på grund av klimatförändringarna.


Debatt: ” Vithaj på västkusten viktigare än bad” Nya arter blir allt oftare synliga vid våra kuster. De är oftast inte helt nya, men dyker upp igen i takt med att våra vatten blir varmare.

Naturvårdsverkets generaldirektör, Sture Mörth, välkomnar den nygamla biologiska mångfalden. Vithaj hoppar upp på båt Havsforskare i Sydafrika fick händerna fulla, när en 5kilo tung vithaj hoppade upp i båten. En meter lång vithaj har siktats på västkusten enligt ett dykarteam på västkusten - Källa, Dykklubb i Bohuslän. Det har aldrig tidigare rapporterats om vithajar i skandinaviska vatten, men enligt Fiskeristyrelsen kan det ovanligt varma vattnet just nu ha lockat dem längre norrut än tidigare. Listan förtecknar arter av hajar som iakttagits i svenska vatten.


Den vanligaste hajen i svenska vatten är pigghajen, som sällan blir längre än en meter. Vithaj (Carcharodon carcharias) är en haj som tillhör familjen håbrandshajar. Vithajen är den största nu levande rovfisken, och den tredje största hajarten. Den lever i svalare subtropiska områden, och dess huvudsakliga föda består av fisk och marina däggdjur som den jagar aktivt. Majoriteten av de som angrips av vithajen överlever.


Risken att bli dödad av en vithaj är därför mycket låg även om man har den otroligt osannolika oturen att angripas. Sperm Whales Clicking You Inside Out — James Nestor at The Interval - Duration: 6:02. Vithaj siktad i Bohuslän En tre till fyra meter lång vithaj siktades vid Persgrundet i söndags. De fyra medlemmarna från FA Dykklubb skulle just avsluta ett lyckat dyk vid Persgrundet, en plats som ofta lockar till sig meterlånga pigghajar. En vithaj blir för det mesta inte längre än knappt fem meter.


I filmen här under visas dock en individ som är sex meter lång och som är den största.

Vithajen har funnits i över 4miljoner år – det vill säga redan innan dinosaurierna existerade. Nyheter - Tagged: svensk jakt, västkusten, vithaj , vithaj i sverige , vithaj västkusten - kommentarer En debattartikel på Svensk Jakt har spridit sig snabbt i sociala medier på sistone. Bör vi bli rädda om vithaj råkar simma in i Öresund?


Det är nästan alltid bara människor som beter sig dumt, som attackeras. Att bete sig dumt kan vara att bada där folk fiskar eller att simma med öppna sår. Alla borde istället bli glada över att se en haj.


En fem meter lång vithaj har siktats i vattnet i närheten av ön Cabrera, söder om Mallorca, uppger Der Spiegel. Utbredning vid Medelhavet: Spanien, Italien, Malta och Frankrike. Den stora vithajen är kanske det mest skrämmande av alla rovdjur och det finns ett litet antal av de här stora hajarna i nordvästra Medelhavet.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения