понедельник, 21 декабря 2020 г.

Världens största vithaj

Världens största vithaj har skådats på nytt. Den sällan sedda sex meter långa hajen är känd som Deep Blue och tros vara över år gammal. Nu har hon setts inta söndagsmiddag i vattnet utanför Hawaii. Detta är världens största vithaj som vetenskapen känner till och det är möjligt att beskåda vithajen i museets utställning då det utgör huvudattraktionen.


De riktigt stora vithajarna är uteslutet honor och dessa individer tenderar att snarare växa på bredden än på längden då de blivit könsmogna.

Vithaj (Carcharodon carcharias) är en haj som tillhör familjen håbrandshajar. Vithajen är den största nu levande rovfisken, och den tredje största hajarten. Den lever i svalare subtropiska områden, och dess huvudsakliga föda består av fisk och marina däggdjur som den jagar aktivt. Bjässen har fått namnet Deep Blue och är den största vithaj som spelats in på film.


Historiskt är Medelhavet känt för att hushålla några av de största vithajarna som fångats på upp till ca meter i totallängd. Exempelvis kommer Maguelone-vithajen från Franska rivieran. Hon anses vara världens största vithaj , och verkade dessutom vara gravid. Ramsey säger hon är ungefär 6.

Ett hjärtligt och ömsesidigt respektfullt möte. Att en stor vithaj dyker upp vid Hawaii är sällsynt på grund av det varma vattnet. Det var i tisdags som hajen, med samma kännetecken som världens största kända vithaj Deep Blue, anslöt sig till en grupp andra hajar som kalasade på ett valkadaver utanför ön Oahus kust på Hawaii. HUR STOR ÄR EN VITHAJ ? Med sin vikt på upp till två ton och en maxlängd på imponerande sex meter är vithajen världens största rovfisk.


Men det tar sin lilla tid att utvecklas till en perfekt mördarmaskin. En vithaj blir könsmogen först vid 12–års ålder. Med sina dryga sju meter tros hon vara den största vithaj som någonsin fångats på film. Klappar hajen Deep Blue. Deep Blue blev mycket nyfiken på Michael och hans team där de stod i sin skyddsbur och började cirkla runt buren, så nära att Michael och hans kompanjoner kunde sträcka ut händerna och klappa henne.


Forskare stod öga mot öga med rovdjuret som kan vara världens största vithaj - se bilder. En av världens största vithajar. En marin forskargrupp tror att de har fångat världens möjligen största vithaj på film. Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Se unika filmen på världens största vithaj ! Först nu när videon blev delade i sociala medier har den uppmärksammats och Deep Blue tros vara feet lång (meter) och år gammal.


En sju meter lång vithaj dokumenterades på film för ett antal år sedan.

Hajen som döpts till Deep Blue är den största vithaj som någonsin filmats. Dessutom får en av dykarna hälsa på hajen i ena fenan. Ett fräckt, vackert och spännande klipp som tål att ses många gånger.


E n sju meter lång vithaj dokumenterades på film för ett antal år sedan.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения