вторник, 10 марта 2020 г.

Tatrabergen karta

Vi förhandlar så att du slipper. Valuta: zloty = kronor. Prisnivå: Prisnivån i Polen är halva av den svenska. Resemarknad - Sveriges mest kompletta webbplats.


Billiga flyg, hotell, hyrbil, semesterhus.

Det är ett välbesökt och lättillgängligt mål för vandrare. Vi lyfter sakta över skogen som breder ut sig under oss, och ser ut över slättlandet bortanför Zakopane. Bland taggiga berg och gröna sluttningar når våra vandringar oanade höjder.


Vi besöker världsarvet Spisský hra Slovakiens första destilleri och whiskyfabrik i Hniezdne och åker på flottfärd i nationalparken Pieniny. Bergen är dramatiskt taggiga och utmärkta leder tar dig nästan överallt. Och då bergskedjan är så kort är det aldrig långt till civilisationen, god mat och en skön säng.


Bergen är uppdelade i Höga Tatra, längs med gränsen mellan de båda länderna, och Låga Tatra som ligger helt och hållet i Slovakien. Vi kollade en karta i informationen och bestämde oss för en rundvandring som skulle ta runt 8-timmar.

Tatrabergen i Polen och Slovakien är något av ett vandrarparadis. Första delen genom svensk natur. Det var faktiskt slående likt i början, vi hade kunnat vara uppe i Norrland. Det var tallskog och det växte blåbär och skogshallon längs sidorna av stigen.


I Zakopane finns det dessutom pensionat och hotell. Närmaste större stad är Krakow, dit man flyger direkt från t. Här finns pister, kabinbana samt liftar och är således en liten anläggning. Vandringsresor på egen hand I Polen. Vandrarnas paradis med taggiga bergkammar och alpängar. De är den högsta delen av Karpaterna och är belägna i Västkarpaterna.


Här väntar genuina små byar, smaragdgröna sjöar och dramatiskt taggiga klippor. Utmärkta leder tar oss fram nästan överallt och vandringen går från lätt till medelsvår. Zakopane är snarare en utdragen bebyggelsezon längs hela bergskedjan, än en konkret punkt på kartan , så det kan skilja väldigt var ni hamnar i förhållande till ledsystemet.


Börja med att skaffa karta , t ex här, och berätta om utgångspunkten, så kan jag ge mer specifika tips. Men på vissa av lederna finns en del riktigt branta partier där du måste använda händerna för att ta dig uppåt. Där det är som brantast har leden försetts med kedjor att hålla sig i.

Beställ hotell i High Tatra Mountains här. Med modern högkvalitativ HD-utskrift är alla konturer och platser på kartan representerade in i minsta detalj. Besök oss gärna i vår butik där utbudet är ännu större.


Du hittar Sveriges största och mest välsorterade kartbutik på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. Platsen är populär bland skidåkare på vintern och fotvandrare och klättrare året runt. Alla som besöker Polen bör göra en resa till de polska bergen, vandra genom dalgångarna och beundra de majestätiska , gå en vandringsled i Beskiderna genom.


Oavsett var ni väljer att bo - börja med att skaffa en bra karta , t ex den här, så blir det lättare för er att planera, och för mig att ev. Ledlöst får man (om man inte är klättrare) inte gå av naturskydsskäl.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения