среда, 9 сентября 2020 г.

Urinvägsinfektion upp i njurarna

Tester avsedda för hemmabruk. Enkelt, Tryggt och Diskret. Självtest för urinvägsinfektion som upptäcker tydliga tecken på urinvägsinfektion.


Urinvägsinfektion upp i njurarna

Trots dess namn, är det inte bara njurbäckenet som inflammeras – andra delar av njuren kan påverkas. Njurbäckeninflammation kan vara farligt på så sätt att om bakterierna når blodet så drabbas du av blodförgiftning (sepsis). Bakterierna leder till en inflammation i slemhinnan som täcker urinblåsans insida. Eftersom blåsan blivit irriterad känner du att du behöver kissa ofta.


Om bakterierna har gått högre upp i urinvägarna, mot njurarna , brukar det kallas för en hög urinvägsinfektion eller njurbäckeninflammation. Infektionen är allvarligare än den vanligare nedre urinvägsinfektionen eftersom bakterierna inte stannar i blåsan utan sprids till njurarna och ibland ut i blodet. Urinvägsinfektion drabbar många kvinnor. Faktum är att de flesta kvinnor får det någon gång. Till urinvägarna räknas urinledarna, urinblåsan och urinröret.


De två urinledarna går mellan njuren och urinblåsan. Urinledarens första utvidgade del kallas njurbäckenet och samlar upp urinen från alla samlingsrör i njuren. Kroppen försvarar sig mot bakterier. Vid en urinvägsinfektion tränger bakterier in i blåsan genom urinröret.


Urinen bildas i njurarna för att transportera bort ämnen som kroppen inte behöver. Den rinner från njurarna ner genom urinledarna och samlas i urinblåsan, för att till sist fortsätta ut genom urinröret. Jodå, nog var det urinvägsinfektion allti så nu äter jag penicilin. Ska tillbaka ca tre dagar efter jag slutat med medicinen för att lämna ytterligare ett urinprov för att utesluta så att det inte rör sig om något med njurarna. Tydligen något man alltid ska göra när det är röda blodkroppar i urinen?


Så fungerar njurar och urinvägar. Njurarna renar blodet från ämnen som inte behövs i kroppen. Sådana ämnen kallas restprodukter. I njurarna bildas urin och restprodukterna lämnar kroppen med urinen.


Vid dessa symtom bör man alltid kontakta vården. Hade njurbäcksinflammation me min son , men FLERA år sen , o ingen feber, gick över på dagar som tur va för de va mera ont än denna ggn men men. De tog sänkan med igår o den visa normalt.


Ca av kvinnorna som får urinvägsinfektion blir av med besvären av sig själva inom en vecka, medan resten behöver antibiotika. En obehandlad urinvägsinfektion kan leda till njurbäckeninflammation, där den spridit sig upp i urinledaren till njurarna. Det är 10–gånger mer kraftfullt i sin behandling mot urinvägsinfektioner än tranbär. Huvuddelen av D-Mannos filtreras i njurarna och går via urinblåsan genom urinvägarna ut ur kroppen.


Vatten mot urinvägsinfektion kan i viss mån förebygga. Det kan hjälpa att dricka ordentligt, eftersom man då måste kissa ofta. Det kan verka förebyggande att bakterier som inte klättrat upp hela vägen till urinblåsan sköljs ut. Hjälper tranbärsjuice? Tranbärsjuice kan inte behandla en pågående urinvägsinfektion.


Urinvägsinfektion upp i njurarna

Upp emot en tredjedel av de patienter som får diagnosen pyelonefrit har inte haft symtom på infektion i de nedre urinvägarna. Därför har den inte heller behandlats utan bakterierna har ostört kunnat sprida sig upp genom urinledaren till en eller båda njurarna. Det är också känt som cystit eller urinvägsinfektion. Om problemet är lokaliserat i endast en njure och infektionen är tillfällig, är det känt som akut pyelonefrit. Men om det inte behandlas snabbt och drabbar även den andra njuren lider du av kronisk pyelonefrit.


De vanligaste symptomen är annars sveda när du kissar och täta trängningar. En högt sittande urinvägsinfektion kallas njurbäckeninflammation och ger mer allvarliga symptom – konstant smärta i kombination med feber, frossa, illamående och kräkningar.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения