четверг, 8 июня 2017 г.

Bris nummer för barn

Ge fler barn möjlighet att berätta i jul. Bris - Barnens Rätt i Samhället. Det är gratis och du är självklart anonym om du vill!


Om du av någon anledning inte vill att någon ska kunna se att du har varit på bris. Här hittar du stöd och information kring frågor som rör barn.

Vi har öppet vardagar kl 9-12. I över fyra decennier har vi stöttat och hjälpt barn som befinner sig i svåra situationer och behöver en vuxen att. Tack för ditt medlemskap! Gör skillnad för ett barn i sommar.


För att lagen ska betyda något på riktigt för barn behöver alla samhällsaktörer nu göra sin del. Men vi klarar det inte ensamma. Idag är vi en hel rörelse som kämpar varje dag för att skapa ett bättre samhälle.

Socialtjänstlagen träder i kraft och anmälan om misshandel kan göras anonymt. Med utgångspunkt från barnens berättelser driver vi opinionsarbete för att få politiker och beslutsfattare att uppmärksamma barnrättsfrågor. Du behöver inte tala om vem du är och du bestämmer själv vad du vill prata om. Sökresultaten fortsätter under annonsen.


Telefonen är öppen varje dag klockan 14–21. Det går även att mejla och chatta med en kurator på bris. Sedan år tillbaka är det Europakonventionen som reserverar numret till organisationer (helplines) med kunskap och resurser att ge barn professionellt stöd i varje land.


Vill du som barn eller ung. Tillhör du en förening? Särskild kompetens kommer finnas för att ge stöd till de som möter barn med trauma eller erfarenhet av flykt. Du kan ringa, mejla eller chatta. Samhället ska ge barn goda förutsättningar att utvecklas och lära, stötta upp och skydda barn som far illa eller riskerar att fara illa, och motverka klyftor och segregation mellan barn.


Barn är väldigt kompetenta användare av modern teknik men det är svårt att sålla bland all information när man söker hjälp. Behovet av stöd är dock stort under dygnets alla timmar. BRIS för vuxna om barn.

Barnen fick pannorna dunkade mot varandra, fingrarna brända med tändare och stark krydda uppförd i rumpan. Nu har båda föräldrarna dömts till tre års fängelse för grov fridskränkning - tack vare nioårige sonens modiga agerande. Det kan bero på att deras kunder betalar för sent.


Busigt lärande är en svensk -kanal som har som mål att lära småbarn i förskoleåldern alfabetet, nummer , or att sjunga och andra bra saker medans de också har roligt. Vi gör detta genom att använda 3d animerade videor som barnen tycker om tillsammans med barnvisor och andra pedagogiska metoder. Barn kan fara illa på olika sätt, både känslomässigt och kroppsligt. Vuxna ansvarar för barn och ska se till att de växer upp tryggt och säkert. Vuxna behöver göra något om barn far illa.


Om du misstänker eller känner till att ett barn far illa ska det i regel anmälas till socialtjänsten i den kommun där barnet bor. Kontakta den kommun det gäller för att gå vidare. Länkar till alla kommuner hittar du på skr.


Sveriges kommuner och regioner).

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения