четверг, 29 июня 2017 г.

Chatta med kurator

Chatten är helt anonym och kostnadsfri. Chatta med kurator på ungdomsmottagningen. Sedan i maj har Jensen gymnasium Södra i Stockholm tagit hjälp av en app, där elever som mår dåligt eller behöver någon att prata med kan chatta med utbildade kuratorer.


Den digitala kuratortjänsten har lockat andra elever än de som normalt besöker skolans egen kurator. Psykolog Chatt är den form av terapi som sker i realtid som du är mest anonym i. Om du som är under år behöver stöd är du välkommen att höra av dig för att få stöd från Bris.

Hos oss får du stöd av en kurator. Det finns flera sätt att få kontakt med en Bris- kurator. Välj det sätt som känns bäst just dig. För öppettider, information med mera, besök spes. Stödlinjen - hjälp vid spelproblem.


Det kan du även få om du är orolig för någon annan som spelar om pengar. Du kan ringa, chatta eller mejla. Det är gratis och du kan vara anonym.

Vissa av ställena jobbar med särskilda frågor, andra kan du prata med om vad som helst. Flera av dem kan du också kontakta om du oroar dig för någon du känner. Några hjälper även till med stödpersoner, gruppträffar och annat stöd. Hos vissa är det experter som svarar, hos andra är det personer med egen erfarenhet. Nu kan du chatta med ungdomsmottagningen Innehållet gäller Stockholms län.


Nu finns det en app där du kan få råd och stöd från en kurator eller en barnmorska på en ungdomsmottagning, utan att behöva boka ett möte. För att bli mer tillgängliga öppnar Ungdomsmottagningen en chatt som vänder sig till dig som är mellan och år. Vi sparar inte samtalet vi haft och inte heller IP-nummer eller liknande. När du chattar med oss ser vi inte vem du är eller vad du heter.


Vi som sitter i chatten har gått en utbildning i vår jour men vi är inte psykologer eller kuratorer. Vi som chattar med dig gör det på vår friti för att vi vill och för att vi vet att det behövs. Ett exempel kan vara anonym. Killar på Jensen gymnasium väljer chatt framför skolkurator.


På Jensen gymnasium Södra har elever i årskurs ett möjlighet att använda en app för att chatta med kuratorer. Efter att ha använt appen i ett halvår ser skolan att chatten lockar personer som inte vanligtvis besöker skolkuratorn. Gratis chatt , öppet varje kväll!


Välkommen till Tilia-chatten.

Vi berättar inte vidare det du berättar för oss, om du inte själv vill det. Mer om hur det går till i chatten. Vi har öppet varje kväll, året om mellan 21:– 22:30. Jag heter Karin Lindesjöö och jag är kurator på Björkvallsskolan. Jag finns till för dig som elev på skolan, om du vill prata med någon vuxen.


Det kan vara om vad som helst: stress i skolan, kompisbekymmer eller att det är jobbigt hemma. Du väljer hur engagerad du vill vara. Att chatta är helt anonymt, men det finns inget som hindrar dig från att dela med dig av personlig information.


Här kan du träffa personer du aldrig annars skulle ha mött.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения