среда, 21 июня 2017 г.

Kränkande behandling av chefen

Arbetstagare med personalansvar, chefer och arbetsledare, ska ha kunskaper om hur man förebygger och hanterar kränkande särbehandling. De ska bedriva ett systematiskt arbetsmiljöarbete för att förebygga att kränkande särbehandling uppstår. Jag gick tillslut från mitt arbete i till arbets.


Idag har jag varit sjukskriven 1. Alla har lagt locket på.

Kränkande särbehandling och diskriminering på arbetsplatsen är allvarliga arbetsmiljöproblem. Kränkande handlingar präglas av grov respektlöshet och bryter mot allmänna heders- och moralbegrepp om hur människor bör bemötas. Mobbning är en form av systematisk kränkande särbehandling.


Chefer är inte vaccinerade mot att bli utsatta för kränkande särbehandling eller i värsta fall systematisk mobbning. En majoritet av dessa blev sjukskrivna, utköpta eller sade upp sig själva. Sanktionerna kan utgöras av till exempel omotiverat fråntagande av arbetsrum eller arbetsuppgifter, oförklarade omplaceringar eller övertidskrav, tydliga försvåranden vid behandling av ansökningar om utbildning, ledigheter, och liknande.


Ser man att någon är mobbad på arbetsplatsen är man delaktig i en process.

Så gör du när någon blir kränkt på din arbetsplats. Handledningen ”Mobba trakassera diskriminerad? Drivkrafterna till kränkande särbehandling handlar inte om en enskild person eller hens handlingar. Lunds universitets Arbetsmiljöpolicy tydliggör att kränkande särbehandling inte accepteras i verksamheten.


Beteenden som leder till kränkande särbehandling av någon eller några är ett symtom på att någonting är fel på arbetsplatsen, och problemen försvinner aldrig genom att utse en syndabock. Mobbande chefer är en mycket vanlig företeelse på svenska arbetsplatser. För att förbereda chefen kan du säga ”att jag tycker att det här är svårt att ta upp, men jag behöver prata med dig”. Ta kontakt med det lokala facket, berätta om din situation. Beskriv för chefen hur du upplevde händelsen, säg att du inte förstår agerandet, fråga om förtroendet för dig påverkats.


Fråga om du har gjort fel. Chefs checklista: Policy för kränkande särbehandling. Förklara, definiera och ge exempel på kränkande särbehandling. Om alla på företaget ska kunna agera utifrån er policy måste de veta syftet med den, vad ni definierar som kränkande särbehandling och känna igen exempel på vad som kan vara en kränkande särbehandling.


Den som upplever sig särbehandlad på ett kränkande sätt av sin närmaste chef kan vända sig till någon i personalen, skyddsombudet eller närmast högre chef och berätta om det. I sådana fall är det alltid chefens chef enligt gällande delegationsordning som ansvarar för utredningen. Blanketten lämnas omgående till skoladministratören.

Kränkande behandling är ett uppträdande som kränker ett barns eller en elevs värdighet, utan att det är diskriminering enligt diskrimineringslagen. Här hittar du definitioner och information om vad som gäller i arbetet mot kränkande behandling , mobbning och diskriminering i förskolan och skolan. Bland annat ska musikerna en efter en ha gått in till chefen och meddelat detta, något som utredarna kommit fram till är en allvarlig kränkande behandling av chefen. Skyddsstopp inte kränkning. Vem pratar man med om den som kränker är närmaste chefen eller annan som man är beroende av ? Vad händer med det jag berättar?


Det bör finnas alternativ. Vilken hjälp finns att få för den som är utsatt? Jag kände mig rädd och kränkt och nu vet jag inte vad jag kan göra.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения