пятница, 9 июня 2017 г.

Ny på jobbet presentation

Vem hälsar först när man är ny på jobbet ? Har själv varit med om att komma in på ett möte på en annan av där jag tillfälligt skulle jobba och inte hade träffat och hälsat på någon mer än personen som. När du är ny i din chefsroll, står du inför många nya situationer och ansvarsområden. Här kan du läsa våra tips om vad som är viktigast att tänka på så här i början. Börja med en uppdragsdialog.


Du behöver göra som med syrgasmasken på flygplan, alltså hjälpa dig själv innan du kan finnas där för andra.

Läs mer: Så får du vänner på nya jobbet. Hon framhåller också vikten av att den nyanställda snabbt får mandat att bidra till arbetet med sina unika erfarenheter, tankar och idéer. Många gånger håller en ny person låg profil, lyssnar in och väntar på att bli varm i kläderna. Att vara ny på jobbet är både spännande och utmanande.


Du har massor av nya saker och människor att lära känna och visst kan det vara lite förvirrande i början med alla intryck. Självklart vill du ju också göra ett så bra intryck som möjligt och att det hela ska gå smidig. Marie-Louise Kågström lockades av att få arbeta med äldre barn och gick från jobbet på en barnavårdscentral till att bli skolsköterska. Förutom omplåstring av elever innebär hennes nya jobb mycket samtal om sociala frågor.


Du är ny på jobbet som skolsköterska på Lillholmsskolan i Skärholmen i Stockholm.

Första dagen på nya jobbet är alltid nervös och pirrig. På varje arbetsplats finns en kultur att infoga sig i och premiärdagen blir din största utmaning. Några av dessa punkter har nog alla nya medarbetare varit med om någon gång. Här på sidan ger vi dig som är ny på jobbet en introduktion till UHR:s vägledarsidor och sätter in de olika ämnesområdena i ett sammanhang.


Antagningsregler – överblick och metodik Under flikarna Svenska respektive utländska meriter i antagning hittar du förtydligande exempel på hur antagningsreglerna tillämpas för svensk och utländsk gymnasie- utbildning. Jag tog dock en liten låda, la i en namnskylt med mitt namn på , en sten, penna, liten ask som min dotter gjort som jag har gem i på jobbet , en liten glödlampa, en penna, bilder på barnen, m. Det blev en mycket trevlig presentation och det visade sig att jag berättade helt andra saker jag annars skulle ha gjort. Det är vanligt att man är nervös, och nästan alla blir nervösa inför de första dagarna på ett nytt jobb ! Oavsett vad det handlar om är nya situationer och saker man inte kan förutse något som väcker nervositet hos folk.


Hur presentera dig på nytt jobb ? Men hur gärna vi än vill följa rådet visar forskning att vår uppfattning formas av det första intrycket när vi möter nya personer. Och det första vi ser är det yttre och hur hen kommunicerar. Trots att vi är medvetna om detta så är det många som har svårt att hantera exempelvis presentationer och nya möten. När du kontaktar en rekryterare, går på speedintervju eller jobbmässor är det bra om du på kort tid kan ge en tydlig bild av vem du är. Grattis till nya jobbet ! Men som nyanställd finns det en hel del att tänka på.


Här är åtta säkra tips som gör att du får en smidig start. Att tala inför folk - hjälp mig! Det är en möjlighet att redan från början hamna på rätt köl och sedan bygga därifrån, medan en negativ start kan vara svår att skaka av sig.

Att börja ett nytt jobb kan kännas lika läskigt som det gjorde att börja på en ny skola. Det känns tryggt när man är ny på en arbetsplats att ha en särskild person att vända sig till med alla frågor. Betydelsefullt är att arbetsplatsen står klar när den nya medarbetaren anländer – med möbler, telefonanknytning, dator och namnskylt på dörren, eventuell mobiltelefon och postfack.


Så lyckas du som ny på jobbet. Som ny vd vilar verksamhetens framtid i dina händer. För att utröna vägen till framgång har vi talat med vd-veteranen Meg Tivéus.


Första 1dagarna på nya jobbet - så gör du rätt från början. Då gäller det att göra rätt från början. Allt du gör – och inte gör – påverkar vad medarbetarna får för uppfattning om dig. Ska du börja nytt jobb ? På vissa arbetsplatser har de ett bra introduktionsprogram, på andra måste du själv vara mer aktiv själv för att få en bra start. Det finns några saker att tänka på för att se till att den första tiden blir så bra som möjligt och att du undviker en del fallgropar.


De första dagarna på nytt jobb är speciellt viktiga.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения