пятница, 9 июня 2017 г.

Mänskliga rättigheter förenade arabemiraten

Boka online, betala på hotellet. Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Enkel och säker bokning online. Om Utvecklingsarkivet.


Mänskliga rättigheter förenade arabemiraten

Utvecklingsarkivet samlar rapporter, utvärderingar och andra dokument som handlar om Sveriges bistånd och Sveriges roll inom global. I arbetet har jag tagit upp de olika politiska systemen som respektive land har men även hur väl de följer de mänskliga rättigheterna. Rikedomen har uppstått genom exporten av olja. Förenade arabemiraten hör till världens rikaste länder.


Demokratin är frånvarande och den stora mängden migrantarbetare som arbetar i landet blir systematiskt exploaterad. I internationella sammanhang kallas landet för UEA (United Arab Emirates). De fackliga rättigheterna är starkt.


Sanningen att säga har det alltid funnits en mörk baksida på Dubai. Sedan har vi västerlänningarna som lockats till Dubai av alla förmåner, de många friheterna, det skattefria livet. Läs riktiga recensioner - boka nu! Arbetet har sedan analyserats ur ett demokratiskt perspektiv.


Landet saknar politiska partier och allmänna val. Medborgare kan häktas eller fängslas på oklara grunder, och medborgare som kritiserar myndigheterna kan försvinna, enligt bland annat Human Rights Watch. Myndigheterna fängslade och deporterade godtyckligt människorättaktivister samt trakasserade och hotade samtidigt deras advokater.


Det förefaller att Mansoor inte har kunnat utse en egen oberoende advokat, trots regeringens påståenden om att han får göra det. Högt på listan finns också Thailan Turkiet, Indien och Kambodja. Efter detta övervägande är vårt råd att sjuksköterskor och barnmorskor från Sverige inte ska arbeta på sjukhuset så länge de är tvingade att följa en lag som står i strid med mänskliga rättigheter. Genom att bedriva vård där det inte är möjligt att hindra brott mot mänskliga rättigheter ges lagstiftningen legitimitet. Emiraten äger numera cirka sex procent av världens kända oljetillgångar och drygt tre procent av naturgasreserverna.


I det här fallet så anser Amnesty att företaget bör utreda om de på något sätt har bidragit negativt till att mänskliga rättigheter har kränkts, säger hon. Ulrika Sandberg, expert på företag och mänskliga rättigheter på Amnesty. Polisen i Abu Dhabi grep nyligen män misstänkta för att ha planerat bröllop för homosexuella. Männen fanns på ett ökenhotell och var iklädda bröllopskläder. De riskerar nu spöstraff och fem års fängelse om de döms för homosexualitet.


Oljan och handel har gjort detta område (som tidigare kallades Piratkusten i äldre svenska) enormt rikt. Nya svenska stridsbåtar till Arabemiraten. Den här exporten är djupt problematisk, säger Rolf Lindahl, vapenexportexpert på Svenska Freds.


För innehav och användning av narkotika (inklusive milda droger) utdöms stränga straff. Minimidomen är fyra års fängelse. Landet deltar också i kriget i Jemen, sa Maja Åberg, sakkunnig i vapenfrågor på Amnesty International till TT i samband med att organisationen släppte en rapport om olika vapenföretag och hur de förhåller sig till mänskliga rättigheter. Bilden av Sverige är generellt positiv i båda länderna. Trots det är landet om några veckor värd för årets upplaga av World Skills.


Mänskliga rättigheter förenade arabemiraten

Saif Omar arbetar på den fackliga biståndsorganisationen Union to Union och är kunnig på Mellanöstern.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения