вторник, 13 июня 2017 г.

Studenthälsan psykolog

Hos oss arbetar över 1leg. Träffa någon helt utan väntetid eller remiss. Mindler är en av sveriges största uppdragsgivare för psykologer med över 1psykologer.


Ta del av dina journalanteckningar. Säker inloggning via ditt bankid.

Om psykisk ohälsa och behandling. Vill du jobba som psykolog hos oss? Jobba på distans med Mindler. Ta reda på hur Mindler fungerar. Mer hjälp vid behov på någon av våra vårdcentraler.


På Capio hjälper vi dig digitalt när det är möjligt och fysiskt när det behövs. Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig.

Maila eller ring och boka in en samtalstid! Vi tar emot dig som är student vid Uppsala universitet, SLU, Johannelunds teologiska högskola och Wik folkhögskola. Studenthälsan finns också på Campus Gotland. Läs om våra öppettider under jul och nyår. Vi finns här för dig under din studietid!


Synpunkter, klagomål och förbättringsförslag är viktiga för att åtgärda brister för den enskilde samt för att identifiera områden i verksamheten som behöver förbättras. Du får också tips och stöd om stress, prokrastinering, rädsla för att tala inför andra etc. Vi kan vara ett stöd för dig om du känner att du behöver prata med någon när du inte mår bra. Sjuksköterskor erbjuder hälsosamtal. För mer information om kursen, anmälan och aktuella kursdatum, klicka på läs mer.


Annars lotsar vi dig vidare. Men hjälpen för icke svensktalande är bristfällig. I april utlyser man därför en tjänst för en engelskspråkig psykolog. Har du problem med exempelvis stress, prestations- eller tentaångest, rädsla att tala inför andra, prokrastinering, oro, alkoholproblem, sömnsvårigheter, nedstämdhet eller vill förändra din livsstil har du kommit rätt.


Känner du dig stressa nedstämd eller oroad och har svårt att orka med dina studier? Då finns det möjlighet för dig att få hjälp av Akademihälsans psykologer och kurator.

De problem vi arbetar med skall vara orsakade och relaterade till dina studier. Många av dem lider av ångest eller depression. Till en början träffar man en läkare, som avgör om det finns behov för en psykolog.


Tiden mellan läkarbesöket och den första träffen med psykologen kan alltså tidvis dröja i flera månader. Många universitet erbjuder sina studenter möjligheten att gå till en psykolog. Där sker en bedömning och i nästa steg blir du kallad till en psykolog. I många fall innebär detta att du kommer att få vänta på att träffa en psykolog. Hur lång tid du kommer att få vänta beror på tillgängligheten på psykologer i ditt landsting, detta skiljer sig alltså avsevärt beroende på vart du bor.


Institutionens psykoterapimottagning följer Hälso- och sjukvårdens lagstiftning, som till exempel sekretesslagen och patientdatalagen, samt följer de etiska riktlinjerna för psykologer i Norden. Journaler förs och samma sekretesskydd gäller som inom den offentliga vården, vilket bland annat innebär att alla som arbetar på vår mottagning har tystnadsplikt.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения