четверг, 25 января 2018 г.

Bodelning bostadsrätt värdering

Bonava bygger hållbara hem och levande platser. Se bostadsrätter till salu här. Bonava är en ledande bostadsutvecklare i norra Europa. Inredning som sätter känslan.


Läs om nya inredningstrender!

Sök efter Bostadsrätt Värdering nu på nya KensaQ. Vid värdering av egendomen är det dagen då boet är utrett som ska läggas till grund för värderingen. Vad angår själva värderingen finns inga lagregler som ger ledning till hur egendom ska värderas, men en del principer har utvecklats i rättspraxis och genom sedvana i bodelningar av bodelningsförrättare. Värdering av bostadsrätt enligt huvudregeln: Marknadsvärdet - latent reavinstskatt - fiktivt mäklararvode. Den kanske inte skulle vara värd så mycket vid en eventuell försäljning men den betyder mycket för dem båda.


Detta kan då tas med i beräkningen och höja dess värde vid värderingen. Reglerna för bodelning är olika beroende på anledning till upplösningen och vilken sorts förhållande parterna har haft.

En bodelning behöver inte ske vid alla tillfällen utan det beror på situationen. Så går en bodelning till. Rent praktiskt börjar bodelningen med att en av parterna säger att den vill att en sådan ska utföras.


Inledningsvis kommer jag att gå igenom vilka regler som gäller generellt gällande värdering av bostad i samband med en bodelning mellan sambos och därefter kommer jag tillämpa reglerna på din situation. Det stämmer så som du säger att det ska dras av en fiktiv reavinstskatt på på kapitalvinsten av bostadsrätten. Bodelning och värdering av samboegendom.


Observera dock att andra kostnader såsom mäklarkostnader eller eventuella förbättringskostnader kan ibland också beaktas i värderingen och påverka skiftesvärdet. Gratis information om hur ni själva kan göra en bodelning utan advokat samt möjlighet att ladda ner ett bodelningsavtal. När ni vill överlåta en fastighet mellan er under äktenskapet är en bodelning det vanligaste tillvägagångssättet. Vid en bodelning ska det som kallas samboegendom, efter avdrag för skulder, delas lika mellan samborna. Exempel på en bodelning.


Samboegendom utgörs i sin tur av den gemensamma bostad och bohag som paret förvärvat för gemensam användning. Vi tolkar det som att ni förvärvat er bostadsrätt för gemensam användning. När makarna väljer att göra en bodelning ska den omfatta den egendom som var och en ägde när ansökan om skilsmässa lämnades in till tingsrätten. Före delningen görs en bouppteckning, det vill säga en förteckning och värdering av båda makarnas tillgångar och skulder.


Vad det är för ”dold skatt” som du menar är vi lite osäkra på.

Vid försäljning av fastighet i samband med skilsmässa är det brukligt att man först gör en värdering av fastigheten. Denna sker till marknadsvärdet och det är lätt att vända sig till mäklare för att få hjälp med värderingen. Om bodelningen ska göras vid en skilsmässa är utgångspunkten vilka egendomar ni hade den dag som tingsrätten tog emot er ansökan om äktenskapsskillnad.


Vid värderingen av fastigheten vid en bodelning ska denna skuld minska fastighetens värde. För att få fram den latenta skatteskulden gör man en fingerad försäljning av fastigheten för ett pris motsvarande det marknadsvärde som gäller vid bodelningstillfället. Observera att en begäran om bodelning ska framställas inom ett år efter att samboförhållandet upphörde.


Du har därefter inte någon rätt till bodelning enligt sambolagen om det skulle vara så att din ex-sambo inte längre vill förrätta bodelning. När Skatteverket har tagit emot er anmälan om bodelning kan ni gå vidare med bodelningen. Avvakta därför ett par dagar innan ni skriver bodelningshandlingen, så att Skatteverket hinner ta emot er anmälan.


När vi har tagit emot anmälan och registrerat den, kungör (annonserar) vi det i Post- och inrikes tidningar.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения