четверг, 18 января 2018 г.

Familjeterapeut utbildning distans

De flesta av utbildningarna vänder sig till dig som redan är utbildad familjeterapeut och söker någon form av fortbildning. Men vissa kurser passar också för dig som är nyfiken på yrket och vill veta mer. Oftast handlar utbildningarna om hur du ska förstå din roll och hur du skapar rätt ton i samtalet.


Utbildningar inom familjeterapi. Här nedan finns listat utbildningar i familjeterapi. Kostnadsfria utbildningar länkas.


Svenska föreningen för familjeterapi SFFT, tar ej ansvar för kvaliteten på listade utbildningar. Här hittar du eftergymnasiala utbildningar i Sverige och utomlands. Varje utbildning har en beskrivning där du hittar all nödvändig information samt möjligheter för dig att komma i kontakt med skolan eller utbildningsanordnaren.


Du kan hitta din utbildning genom att söka på kombinationer av kategori, plats, utbildningstyp eller sökord. Contars diplomerande utbildning inom familjeterapi erbjuds som självständig kurs och även som påbyggnadskurs för den som läst Contars utbildning till KBT-terapeut och önskar vidareutveckla sig till familjeterapeut. För diplom till familjeterapeut krävs även eget klientarbete med par eller familj. Jag är intresserad av att utbilda mig till familjeterapeut , steg-1.


Hej Umeå univeristet har en grundläggande utbildning i psykoterapi på distans. Läs kursen som påbyggnad eller fristående kurs. Alla Contars diplomerande utbildningar startar med en Grundkurs i KBT. Grundkursen kan även läsas parallellt med utbildningen i familjeterapi.


Familjeterapi med systemisk och relationell inriktning. Den teoretiska basen är relations- och systemteoretisk. Andra viktiga teoretiska inslag är narrativ-, anknytnings- och affektteori och metod.


Du blir tilldelad en handledare om finns för att hjälpa och guida dig genom. Litteraturen ingår ej i utbildningen men vi förser er med en lista på den litteratur ni. Den riktar sig även till dig som vill arbeta med psykoterapi under handledning inom ramen för ditt vanliga yrke. KBT står för Kognitiv Beteendeterapi och handlar om att få patienten att må bättre genom att ändra patientens vanor, tankar och beteenden. Handledningen påbörjas med att studenterna i sina handledningsgrupper arbetar med familjerekonstruktion av egna familjer under timmar.


Momentet ges under termin 1. Contar erbjuder en grundläggande psykoterapi steg 1- utbildning. Hos oss blir du i grunden KBT-terapeut och kan sedan välja att parallellt me eller efter diplomerad utbildning till KBT-terapeut bygga på din kompetens med våra kurser inom beroendeterapi, familjeterapi , anhörigterapi, ACT eller motiverande samtal. Gå igenom listan för att hitta en utbildning som passar just dig.


Vill du veta mer om någon av dem? Gör en intresseanmälan – så kontaktar utbildaren dig. Lycka till med ditt studiesökande! Den legitimationsgrundande psykoterapeututbildningen i familjeterapi är en sammanhållen utbildning som leder till psykoterapeutexamen. Examen uppnås efter fullgjorda kursfordringar om sammanlagt högskolepoäng under en treårsperiod.


Familjeterapeut utbildning distans

Den terapeutiska inriktningen bygger på Salutogenes, System- och Kontextuell teori. Terapeutiska processer, målgrupper och tillämpningsområden där kommunikation, struktur och process är centrala begrepp. Psykoterapi är ett samlingsnamn för olika behandlingsformer som individualterapi, gruppterapi, kognitiv terapi etc.


Det finns många olika utbildningar som ger kunskap i psykoterapi. Det är dock endast legitimerade psykoterapeuter som självständigt får bedriva psykoterapeutiskt arbete. Fördelen med detta är flexibiliteten, vilket passar studenter som vill ha stor frihet att bestämma när och var de vill studera.


Familjeterapeut utbildning distans

Bra att tänka på är att obligatoriska moment, och i vissa fall även livesända föreläsningar, i din utbildning kan vara förlagda under kontorstid även om dessa sker på distans.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения