вторник, 9 января 2018 г.

Fysisk misshandel

Det verkar konstigt att långvarig psykisk misshandel (utan fysiska inslag) inte går att dömas för, då det kan orsaka långt lidande precis som vid fysisk smärta - även om det är svårare med bevis. På Polisens hemsida står det uttryckligen misshandel är när någon fysiskt gör dig illa. Fysiska tecken på misshandel BARN SOM RISKERAR ATT FARA ILLA.


När du ser skador, som du inte känner igen från barns normala aktivitet, ska du reagera direkt. Här följer beskrivningar av de vanligaste skadorna som ses i samband med att barn utsätts för vål övergrepp eller försummelse.

Psykisk misshandel är återkommande dåligt bemötande i syfte att dominera, kontrollera, kränka, förödmjuka den man utsätter. Fysisk misshandel innebär att man blir utsatt för våld mot kroppen, av någon eller några personer. Det kan vara knuffar, sparkar, slag eller örfilar. Hen slår sönder saker i ert hem. Hen hotar att skada dig eller någon du tycker om.


Hen kör bil så fort och vårdslöst att du fruktar ditt liv när hen är arg. Du måste lämna över dina pengar, och sedan får du böna och be om litet fickpengar. Hen bestämmer själv över er ekonomi.

Att utsättas i skola eller på skolgården är vanligast bland de som uppgett utsatthet för lindrig misshandel , men också vid grövre misshandel (respektive procent). Bland utsatta för grövre misshandel är det dock en stor andel elever som uppger att det skett på en annan, ospecificera plats (procent). Till skillnad från fysisk misshandel syns psykiskt kränkande beteenden inte med blotta ögat.


Men psykisk misshandel kan vara minst lika smärtsamma. Med hjälp av Huffington Post listar Hälsoliv sju giftiga vanor som en dålig partner har. Att berätta om känslomässig eller fysisk misshandel är ofta ett enormt steg för ett barn att ta. Visa förståelse för det.


Säg saker som “det som hänt är inte ditt fel”, bekräfta att du tar det barnet berättar på allvar och säg “du gjorde helt rätt som talade om för mig vad som hände”. Den psykiska misshandeln kan definieras som en maktobalans som den starkare parten utnyttjar eller försöker skaffa sig. För att definieras som misshandel måste det också finnas ett uppsåt att skada eller trycka ner personen. Verbal misshandel leder ofta till fysisk sådan, och dessa kan existera parallellt med varandra i en nära relation.


Psykiskt misshandel brukar man kalla det om en person är taskig under en längre tid och försöker bryta dig. Misshandel brukar delas upp i två delar, fysisk och psykisk. När du ser andra typer av skador, som du inte känner igen från barns normala aktivitet, ska du reagera direkt.


Den fysiska misshandeln kan ta sig olika uttryck och våldet tenderar att trappas upp successivt. Oftast slår mannen mot kroppens mjukdelar såsom mage, lår, överarmar, korsrygg och andra ställen på kroppen där blåmärken och sår kan döljas. Spänning byggs upp, en incident inträffar, försoning, en period av lugn.

Det första som händer är att en spänning byggs upp, misshandel sker, efter det ber din partner om ursäkt och en period av lugn väntar. Få hjälp och stöd vid misshandel. Kontakta polisen för att få stöd och hjälp när du blivit utsatt för misshandel.


Jag menar att de som utsatts för psykisk misshandel även kan betraktas som ”överlevare”. Utsätts man för övergrepp är man per definition ett offer, ett brottsoffer. Att utsättas för fysisk eller psykisk misshandel kan sätta djupa spår hos ett barn, även om barnet drabbas sällan.


Det är mycket svårt för barn att få ihop bilderna av föräldern som både en källa till trygghet och en källa till rädsla och hot.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения